Події

У Бердичеві майже добу гасять пожежу на полігоні

9 September 2019, 13:17

Більше 20 осіб на 10 одиницях техніки гасять пожежу на сміттєзвалищі у місті Бердичів Житомирської області.

Про це 9 вересня повідомила пресслужба Управління ДСНС України у Житомирській області.

8 вересня, о 17:13 год., за екстреним номером «101» надійшло повідомлення про пожежу на полігоні твердих відходів в м. Бердичів.

«По прибуттю на місце події вогнеборці встановили, що відбувається горіння сміття окремим осередками на загальній площі близько 700 кв.м. Найвища точка насипу складає 10 метрів, глибина прогарів близько 2 метрів. Сильний вітер сприяв швидкому розповсюдженню полум’я. Зважаючи на те, що відстань до найближчого вододжерела становить 4 км, упродовж минулої доби рятувальники здійснили 40 виїздів для заправки техніки водою», – йдеться у повідомленні.

Станом на 10:00 09 вересня горить на площі близько 500 кв.м. Зазначено, що гасіння пожежі ускладнюється неможливістю під'їзду техніки та доступу особового складу до окремих осередків пожежі.

До ліквідації пожежі залучено 10 одиниць техніки та 23 чоловіка, з них: 15 рятувальників та 4 одиниці техніки ДСНС, 2 цистерни та 2 чоловіка від МКП «Бердичів-Комунсервіс», 2 самоскидачі, екскаватор, бульдозер та 6 чоловік від ТОВ «Полісся-Екосфера».

Рятувальники зазначають, що ситуація зараз контрольована. Загрози розповсюдженню пожежі немає.

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2019 року рятувальники упродовж кількох днів поспіль гасили пожежу на сміттєзвалищі, що на території урочища Ржатківка Новоград-Волинського району Житомирської області. 23 червня прес-служба Управління ДСНС у Житомирській області інформувала, що гасіння пожежі на полігоні твердих побутових відходів, яка розпочалася 16 червня, триває.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сміття сміттєзвалище полігон Бердичів  
Матеріали по темі