Місто

​У Житомирі фіксують спад рівня води в Тетереві, спеціалісти заспокоюють: такі зміни природні

9 September 2019, 19:46

Тиждень тому житомиряни зафіксували спад рівня води у річці Тетерів. До сьогодні деякі містяни продовжують публікувати відео зі сухими берегами і обговорювати це у коментарях.

Однак спеціалісти заспокоюють, що такий спад води може бути природним та спричинений замалою кількістю опадів.


«На даний час нічого не досліджувалося, тому що ми не отримали ніяких звернень. Те, що зараз у водних об'єктів цвіте вода та впала на півметра та більше, то факт. Адже зараз посуха, дощі не йдуть. Перелив у річці йде тільки на 1 сантиметр, і тільки на половину греблі, тому немає води. А вода, яка подається з Кам'янки, з Крошенки стікає, її дуже мало, можливо, і через це», - розповів 9 вересня провідний інженер Житомирського міжрайонного управління водного господарства Микола Лужанський.

Така ситуація ніяк не впливає на рівень води в водосховищах, - зауважує директор житомирського водоканалу.

«Рівень води у водосховищах для забезпечення мешканців міста необхідною кількістю води достатній і відповідає нормативам», - каже директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін.

Нагадаємо, 1 серпня 2019 року Державна установа «Житомирський обласний лабораторний центр» МОЗ України повідомила, що вода у Тетерів у житомирському гідропарку знову не придатна для купання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода Тетерів річка  
Матеріали по темі