Події

​На кордоні затримали 31-річного жителя Житомирської області, який в обхід пункту пропуску хотів пронести дві сумки цигарок

10 September 2019, 11:10

На кордоні з Білоруссю чоловік намагався в обхід пункту пропуску «Виступовичі» пронести понад 1600 пачок сигарет. Його задуму завадили прикордонники.

Про це 10 вересня повідомила пресслужба Житомирського прикордонного загону Північного регіонального управління Держприкордонслужби України.

«Громадянина України, який намагався перенести через українсько-білоруський кордон партію безакцизних сигарет виявили сьогодні опівночі прикордонники відділу «Овруч» Житомирського загону», - йдеться у повідомленні.

Так, прикордонний наряд в лісовому масиві, неподалік однієї з автодоріг закордонного прямування затримав 31-річного жителя Житомирщини. Чоловік потай, в обхід пункту пропуску «Виступовичі», поза прикордонно-митним контролем намагався перемістити дві господарські сумки, в яких охоронці кордону під час огляду виявили безакцизні сигарети марки «Фест», білоруського виробництва, загальною кількістю 1660 пачок.

«Наразі відносно правопорушника складено адміністративні документи за порушення ст.204-1 «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України», рішення по яким прийматиме суд. Тютюнові вироби встановленим порядком вилучено та передано співробітникам Державної фіскальної служби», - повідомили прикордонники.

У пресслужбі Житомирської митниці ДФС додали, що вилучили 166 блоків цигарок "Гродненської тютюнової фабрики "Неман" марки "Фест" на загальну суму 34 тис. грн. Тепер чоловіку загрожує ще й штраф у розмірі 100% вартості вилученого товару.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці травня 2019 у Житомирській області правоохоронці перекрили канал контрабанди цигарок до ЄС, на яких могли заробити 3 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: контрабанда Виступовичі прикордонник  
Матеріали по темі