Події

Поблизу Новограда-Волинського знову зайнявся полігон, який горів улітку

10 September 2019, 14:53

Поблизу міста Новоград-Волинський Житомирської області загорівся полігон твердих побутових відходів.

Про це у Facebook 9 вересня повідомила Новоград-Волинська міська рада.

«У другій половині дня, 9-го вересня, було виявлено загоряння сміття на полігоні твердих побутових відходів в урочищі Ржатківка. Працівниками Новоград-Волинського міськрайонного відділу Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Житомирській області здійснюються роботи з ліквідації пожежі. Також на об’єкті з метою підвозу води для гасіння працює техніка КП міської ради «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» та КП «Шляхрембуд», – йдеться у дописі, опублікованому близько 21.00 год.

Зазначається, що у травні полігон засипали глиною та землею, тому ймовірність самовільного загоряння невелика. Для з’ясування причини загоряння викликали поліцію.

У вечірньому дописі міської ради було зазначено, що роботи з локалізації загоряння сміття на полігоні ТПВ тривають.

А пресслужба Управління ДСНС України у Житомирській області повідомила, що станом на ранок 10 вересня сміття тліє і на полігоні у Бердичеві.

«Продовжуються роботи з ліквідації пожежі на полігоні твердих побутових відходів в м. Бердичів. Станом на 9:30 10 вересня відбувається горіння та тління на площі близько 400 кв.м. На місці працюють по автоцистерні з 4-ї та 9-ї Державних пожежно-рятувальних частин. Двома бочками з водою міського комунального підприємства «Бердичів-Комунсервіс» здійснюється підвіз води від найближчого вододжерела, що знаходиться на відстані 4 км. Також задіяно дві вантажівки, які возять та засипають сміття землею, а також бульдозер», – йдеться у повідомленні.

Також надвечір 9 вересня до служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння сміття на стихійному звалищі на околиці с. Норинці Народицького району.

«Вітряна погода сприяла перекиданню вогню зі сміття на суху траву. По полю та городах полум’я вже дійшло до господарств місцевих мешканців. До прибуття рятувальників громадяни почали самостійно гасити сухий трав’яний настил. О 16:25 пожежу локалізовано, а о 19:40 – ліквідовано. Вогнем знищено 0,5 га сміття та близько 2 га сухої рослинності. Попередня причина пожежі – необережне поводження з вогнем. Остаточна наразі встановлюється», – розповідають у пресслужбі.

Загалом за минулу добу в області зареєстроване 21 випадок загоряння сміття.

Нагадаємо, 9 вересня 2019 року пресслужба Управління ДСНС України у Житомирській області інформувала про пожежу на полігоні у Бердичеві, яку гасили більше 20 осіб на 10 одиницях техніки.

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2019 року рятувальники упродовж кількох днів поспіль гасили пожежу на сміттєзвалищі, що на території урочища Ржатківка Новоград-Волинського району Житомирської області. 23 червня прес-служба Управління ДСНС у Житомирській області інформувала, що гасіння пожежі на полігоні твердих побутових відходів, яка розпочалася 16 червня, триває.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: полігон сміття сміттєзвалище Новоград-Волинський  
Матеріали по темі