Події

​У Бердичеві котрий день гасять тліюче звалище: водойми нема, проливання неефективне, засипають землею

11 September 2019, 18:11

Зранку 11 вересня рятувальники продовжували гасити пожежу на міському сміттєзвалищі в Бердичеві, що зайнялось окремими осередками 8 вересня.

Про це повідомив сайту УДСНС у Житомирській області.

«Труднощі в гасінні додають суха погода, сильний вітер і складність у підвозі води. Крім того, гасіння ускладнюється неможливістю під’їзду техніки та доступу особового складу до окремих осередків пожежі», - зазначається в публікації.

За повідомленням, станом на 10 годину 11 вересня залишається горіння на площі близько 300 кв. м (днем раніше повідомлялося про 400 кв. м). До ліквідації пожежі залучали 9 спецавтомобілів, а також 17 людей - рятувальників та працівників комунальних підприємств.

«Фахівці ДСНС постійно заливають тління, однак процеси горіння відбуваються всередині звалища на глибині 2 метрів, що унеможливлює доступ води безпосередньо до осередків горіння», - повідомляють рятувальники й розповідають про засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося в Бердичеві 10 вересня.

Зі слів начальника Бердичівського міськрайонного відділу УДСНС Ігоря Шевчука, для того, аби якнайшвидше загасити пожежу, треба збільшити кількість транспорту та підвезення землі, щоб загортати тління.

«Крім того, гасіння водою неефективне, адже для такої площі загорання кількість її недостатня, а найближче вододжерело відсутнє. Тобто, воду необхідно підвозити з інших місць. Ймовірною причиною пожежі, припускає Ігор Шевчук, є підпал, аргументуючи це тим, що самостійно сміттєзвалище так загорітися у 3-х місцях одночасно не могло. Остаточну причину з’ясують правоохоронці», - зазначається в публікації.

За результатами засідання комісією керівництво ТОВ «Полісся Екосфера», яке займається вивезенням та захороненням відходів у Бердичеві, зобов’язали в найкоротший термін облаштувати на території звалища резервуар з водою чи відкриту водойму, декілька мотопомп і рукави для подачі води, аби в разі невеликого загоряння його можна було загасити без допомоги рятувальників.

Нагадаємо, про пожежу на бердичівському звалищі стало відомо 9 вересня 2019 року. Спочатку повідомлялося про 700 квадратних метрів тліючого сміття. За день площа загоряння зменшилась на 300 кв.м.

10 вересня стало відомо про загоряння сміття на полігоні під Новоградом-Волинським, де влітку 2019 вже гасили тління.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: полігон сміття загоряння ДСНС  
Матеріали по темі