Події

​П’ять років після вбивства Олександра Жадька: житомирський суд повторно досліджує докази, а вбивця досі на волі

11 September 2019, 21:05

11 вересня відбулося чергове засідання Богунського райсуду міста Житомира, який повторно розглядає справу про жорстоке вбивство житомирського підприємця Олександра Жадька, що сталось у 2014 році в селі Зарічани. На цьому засіданні судді склали перелік доказів, які планують досліджувати.

Родичі вбитого переконані, що серед цих документів є прямі докази, які підтверджують винуватість обвинуваченого Володимира Довгалюка.


«Найважливіші докази - експертизи установ, які підтвердили, що саме Довгалюк слідкував в той день за моїм братом, заходив до нього у будинок. Його бачили свідки Зіневичі та їхній дядько Олександр. Також є рапорти працівників слідства, які підтвердили, що завдяки службовій собаці, яка взяла слід, вони були ідентичні тим, де Довгалюк покидав місце злочину і втікав в ліс. Відповідно, слід біля тіла вбитого брата і слід, який знайшли на трасі Житомир-Бердичів - тотожні», - каже брат вбитого Юрій Жадько.

За словами брата вбитого, сторона захисту продовжує затягувати розгляд справи, і цього разу вимагали допиту його батька Юрія Жадька, який не може свідчити через стан здоров'я.

«Після того, як вбили мого брала Олександра, батько захворів, і це йому не дозволяє відвідувати судові засідання, надавати покази. Сторона захисту про це знає, і це відбувалось ще на попередніх засіданнях суду, де мій батько не міг відповісти ні на жодне запитання. Але я розумію, що мета сторони захисту - затягувати час. Їм не стільки важливі покази мого батька як потерпілого, вони просто не хочуть перейти до розгляду доказів по справі», - стверджує Юрій Жадько.

Наступне судове засіданні по цій справі заплановане на 24 вересня 2019 року.

Нагадаємо, 23 квітня 2019 року суд розпочав повторний розгляд справи про вбивство житомирянина Олександра Жадька.

Як повідомляв Житомир.info, у 2014 році Олександра Жадька було жорстоко вбито в селі Зарічани Житомирського району: тіло 43-річного чоловіка знайшли з десятком ножових поранень. Довгий час обвинувачений Довгалюк знаходився на волі: суддя Корольовського районного суду Олена Рожкова відпустила його під заставу у 200 тис. грн. У вересні 2015 року відеодокази по справі вбивства Жадька суд відправив на експертизу в державну установу. Наприкінці 2015 року на черговому розгляді справи допитали експертів, які досліджували записи з камер відеоспостереження, на яких зафіксовано вбивцю. У лютому 2016 року Житомирський районний суд призначив третю експертизу відеодоказів у справі вбивства Олександра Жадька. 20 січня 2017 року судовий експерт підтвердив, що на відеоматеріалах справи зображений обвинувачений.

У листопаді 2017 року прокурор просив 15 років тюрми і відшкодування моральної шкоди. 15 листопада 2017 року суд виправдав Володимира Довгалюка, однак прокуратура не погодилася з таким вироком. Після цього суддя Грубіян вперше в історії Житомирського райсуду зібрав прес-конференцію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Жадько вбивство суд  
Матеріали по темі