Події

​У Житомирі судитимуть посадовця УОЗ, який отримав 77 тис. грн зарплатні за роботу, яку не виконував

12 September 2019, 13:35

У Житомирі чиновник управління облдержадміністрації за два роки отримав понад 77 тис. грн зарплати за сумісництвом, хоча не працював.

Про це 12 вересня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«Прокуратура Житомирської області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно заступника начальника відділу управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації. Посадову особу обвинувачують у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене повторно, що завдало значної шкоди). Злочини зазначеної категорії караються штрафом від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від 1 до 2 років, або обмеженням волі на строк до 5 років, або позбавленням волі на строк до 3 років», - йдеться у повідомленні.

Досудовим розслідуванням установлено, що чиновник, скориставшись службовою недбалістю посадових осіб обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Житомирської обласної ради, зловживаючи довірою, протягом майже двох з половиною років, з червня 2014 по жовтень 2016 року, заволодів державними коштами на загальну суму 77 443 грн.

Зокрема, він надав усі необхідні документи та написав заяву, відповідно до якої його прийнято за сумісництвом на посаду лікаря-епідеміолога відділу профілактичної, організаційно-методичної роботи та епідмоніторингу. Однак, своїх посадових обов’язків не виконував, насправді не працював, при цьому отримуючи зарплату.

«Справу розглядатиме Корольовський районний суд міста Житомира. Публічне обвинувачення здійснюватиме прокуратура Житомирської області», - додали в прокуратурі.

Як повідомляв Житомир.info, 8 квітня 2019 поліція викрила в отримані хабара у 10 тис. грн посадовця Житомирської обласної державної адміністрації – заступника начальника управління охорони здоров’я Віктора Лучківа.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: УОЗ шахрайство сумісництво центр СНІДу  
Матеріали по темі