Події

​У Житомирі на хабарі затримали посадовця Держрибагентства: обіцяв не заважати браконьєрам

13 September 2019, 16:44

У Житомирі поліцейські затримали начальника відділу рибного господарства під час отримання хабаря.

Про це 13 вересня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«13 вересня детективи слідчого управління ГУНП спільно зі співробітниками Управління СБУ Житомирщини під процесуальним керівництвом військової прокуратури затримали начальника одного з відділів управління державного агентства рибного господарства в області під час передачі йому 2 тисяч гривень неправомірної вигоди. Слідчі дії тривають», - йдеться у повідомленні поліції.

Посадовець вимагав таку суму за неперешкоджання браконьєрському способу вилову риби з місцевих водойм Житомирщини.

Чоловіка затримали під час чергової передачі хабаря на одній з вулиць Житомира. Його дії були відповідно задокументовані, а предмет хабаря вилучений.

«За матеріалами досудового розслідування, розпочатого за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, це уже другий, задокументований правоохоронцями факт передачі неправомірної вигоди вказаному посадовцеві. Відтак чоловіка затримано у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років», - повідомили в пресслужбі ГУ Нацполіції в області.

Як повідомляв Житомир.info, в серпні 2019 в Лугинському районі військовий комісар за 1 тис. доларів пообіцяв призовнику знищити його особову справу та всі облікові записи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держрибагентство хабар браконьєр  
Матеріали по темі