Здоров'я

У житомирській обласній лікарні з'явилося обладнання, яке може «жити» за пацієнта

16 September 2019, 16:02

16 вересня в комунальній установі «Обласна клінічна лікарня ім.О.Ф.Гербачевського» Житомирської обласної ради відкрили оновлене відділення анестезіології та інтенсивної терапії для післяопераційних хворих.

Реконструкцію відділень розпочали восени 2018 року за кошти Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету.

«З обладнанням та ремонтними роботами реконструкція відділення обійшлася у 23 млн грн. У минулому році ми зайшли сюди, тут був жах. Але потрохи зробили ось таке чудове відділення, яке за оцінкою лікарів, може рятувати десятки життів людей нашої області»‎, – розповів голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма.


За словами лікарів, за рік через відділення проходить близько 1200 пацієнтів, які перенесли оперативне втручання та потребують інтенсивного лікування. Нове відділення може вмісти 15 пацієнтів. Палати оснащені сучасним обладнанням, яке, за словами лікарів, може «жити» за пацієнта. Зокрема медичне обладнання дозволяє підтримувати вітальні функції людини: діяльність дихальної і серцево-судинної систем.

«Апаратура, яку ми отримали, це й дихальні апарати високого та середнього класу, моніторингова система, вони скорочують і покращують роботу лікаря та середнього персоналу. Ця система дозволяє контролювати з поста усіх пацієнтів. Це 3-4 пацієнти на одну медичну сестру. Безпосередньо покращує лікувально-діагностичний процес. Дозволяє оперативно зробити все необхідне обстеження для встановлення діагнозу»‎, – говорить завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Микола Біляс.

Лікарі зауважили, що саме відділення відповідає всім європейським вимогам.

«Тут стоїть спеціальна вентиляція, яка забезпечує фільтрацію та вентиляцію, конденсування, знезараження повітря. Спеціальний лінолеум, який передбачений для реанімаційних та операційних відділень, під ним ми маємо спеціальну мідну сітку, що дозволяє обладнанню працювати безперебійно. Освітлення відповідає європейським стандартам», – стверджує головний лікар обласної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Богдан Леськів.

У лікарні запевнили: відділення анестезіології та інтенсивної терапії почне приймати пацієнтів через два тижні.

Нагадаємо, у травні 2018 року департамент регіонального розвитку Житомирської облдержадміністрації оголосив тендер на реконструкцію приміщень обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського під відділення анестезіології та інтенсивної терапії для післяопераційних хворих, відділення неврології з нейрореанімацією.

За будівельно-монтажні роботи, які треба виконати до кінця 2019 року, збиралися заплатити 16 млн 33 тис. 866 грн. Тендер виграло УК «Комфорт-Буд» з пропозицією 13 млн 70 тис. 592 грн – майже на 3 мільйони менше від очікуваної вартості. Станом на ранок 14 червня тривала кваліфікація переможця.

Як повідомляв Житомир.info, в проекті обласного бюджету на 2018 рік передбачалося виділення 3 млн грн на реконструкцію приміщень обласної лікарні під відділення анестезіології та інтенсивної терапії для після операційних хворих і відділення неврології з нейрореанімацією.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікарня обласна лікарня  
Матеріали по темі