Влада

​Про що питали секретарку Житомирської міськради, яка звітувала про свою роботу перед депутатами

17 September 2019, 21:57

Наприкінці сесії міськради 17 вересня депутати заслухали звіт секретарки Житомирської міської ради Наталії Чиж про свою роботу та про виконання плану роботи міськради за 2018 рік. Вона розповідала про кількість проведених сесій, прийнятих рішень, бюджет участі, проведення навчання депутатів та організацію культурно-масових заходів.

«Підготовлено та опрацьовано 14 сесій, складалися вони з 15 пленарних засідань, вісім з них були позачерговими. Якщо поглянути на динаміку за останні 5 років, то з 2016 є зростання. Кількість прийнятих рішень, якщо порівняти 2014-2015 роки з 2016, 2017, 2018, то фактично вдвічі більше приймається рішень на сесіях. За 2018 рік виконавчими органами влади та депутатами було підготовлено 474 проєкти рішення, які були винесені на розгляд постійних комісій. Протягом 2018 року проведено 85 медіа-заходів, брифінгів, пресконференцій та прямих ефірів», - зачитує секретарка Житомирської міської ради Наталія Чиж.


«Протягом звітного періоду було проведено навчання депутатки Ярмоленко на теми: «Розумні міста та Інтернет-речі як одні з останніх трендів розвитку сучасних міст», «Комунікаційна діяльність як основа просування міст», «Особливості адаптування міжнародних документів до чинного законодавства країни», - додала Наталія Чиж.

Також вона згадала , що Житомир за 2018 рік піднявся у рейтингу із задоволеності мешканцями якістю сфер та послуг та має один із найнижчих рівнів корупції.

«У 2018 році Житомир у зведеному рейтингу обласних центрів України піднявся ще на один щабель та займає 6 місце серед 24 за індексом задоволеності якості 22 сфер та послуг. Житомир також входить в трійку міст з найнижчими показниками рівня корупції серед 24 обласних центрів за 2018 рік», - підсумувала секретарка Житомирської міської ради.

Після звіту депутати поставили Наталії Чиж кілька запитань.

«Як ви вважаєте, що є ключовою функцією секретаря міської ради та як ви оцінюєте виконання цих функцій за цей період?», - запитав депутат Житомирської міської ради Владислав Пучич.

«Ключова функція — це комунікація депутатського корпусу з працівниками міської ради. Проте буває так, що ми задіяні в абсолютно різних процесах: організаційні масові заходи, делегації, внутрішня робота міської ради. Я її не поділяю, але в пріоритеті, звичайно, комісії, депутати, сесія й опрацювання проєктів», - каже Наталія Чиж.

Далі питання озвучила депутатка Наталія Леонченко.

«Головного питання не побачила у звіті. Скажіть, яка частка проєктів рішень, які були внесені на розгляд сесії з порушенням термінів, передбачених в законі про доступ публічної інформації?», - запитувала депутатка Житомирської міської ради Наталія Леонченко.

«На жаль, я такої інформації не підготувала», - відповіла секретарка Житомирської міської ради Наталія Чиж.

«Це теж важливо, адже це ваші обов'язки як секретаря ради. Ще одне запитання стосовно навчання депутатського корпусу. Враховуючи, що 83% депутатського корпусу стали вперше депутатами, що було зроблено вами, щоб провести навчання депутатського корпусу?», - продовжила депутатка Житомирської міської ради Наталія Леонченко.

На це секретарка міської ради відповіла, що інші депутати, окрім Ірини Ярмоленко, не виявили бажання навчатися чи підвищувати професійні навички.

За звіт секретарки міської ради Наталії Чиж проголосували 25 з 27 присутніх на сесії депутатів.

Нагадаємо, наприкінці сесії міської ради 17 вересня Наталія Чиж звітувала про свою роботу на посаді секретаря Житомирської міської ради упродовж 2018 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Чиж секретар звіт  
Матеріали по темі