Місто

​Кілька десятків людей перекрили вулицю Покровську у Житомирі: протестують проти АЗС біля будинків

22 September 2019, 17:38

У Житомирі в недільний вечір 22 вересня кілька десятків людей перекрили дорогу по вулиці Покровській, поряд з перехрестям з проспектом Незалежності.

У пресслужбі патрульної поліції в Житомирській області журналісту Житомир.info розповіли, що люди, які безперервно ходять по пішохідному переходу, протестують проти будівництва нової АЗС біля їхніх житлових будинків по проспекту Незалежності, 29.

«Мітингувальники перекрили рух на перехресті Покровської та проспекту Незалежності. Патрульна поліція забезпечує безпеку дорожнього руху безпосередньо на місці події. А також регулюють рух на прилеглих перехрестях, перенаправляючи транспорт в об’їзд», - повідомила старший інспектор патрульної поліції в Житомирській області Тетяна Носадчук.

Нагадаємо, протести проти будівництва АЗС на проспекті Незалежності в Житомирі тривають ще з 2017 року. Так, 23 серпня 2017 житомиряни під дощем перекрили проспект Незалежності, протестуючи проти заправки біля своїх будинків. Жителі мікрорайону «Міськмолзавод» з плакатами приходили на позачергову сесію міської ради 29 серпня того ж року, і мер Сергій Сухомлин пообіцяв зустрітися з ініціативною групою і розібратися в законності будівництва АЗС. 31 серпня близько сотні людей на знак протесту проти будівництва АЗС перекрили проспект Незалежності, безперервно рухаючись двома пішохідними переходами.

Законність будівництва АЗС по проспекту Незалежності у Житомирі мала перевірити місцева прокуратура, до якої за допомогою звернулись обурені мешканці прилеглого мікрорайону.

У міській раді тоді створили робочу групу по цьому будівництву, проте уже у вересні 2017 вона припинила свою роботу, бо громада подала до суду.

Як повідомляв Житомир.info, 2 травня 2019 люди перекрили трасу дві траси: Київ-Чоп у Новоград-Волинському районі, бо протестували проти забруднення річки Случ, а також трасу Виступовичі-Житомир у селищі Черняхів: вимагали ремонту дороги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: перекриття АЗС Покровська  
Матеріали по темі