Події

У Житомирі оголосили триденну жалобу за загиблими працівниками ТТУ, рятувальники розповіли подробиці аварії

23 September 2019, 09:39

П’ятьох з 9 загиблих у жахливій ДТП з працівниками Житомирського ТТУ, яка сталася в ніч на 23 вересня, діставали з-під автобуса.

Про це йдеться в ранковому повідомленні управління ДСНС у Житомирській області.

«Всього в автобусі їхало 49 пасажирів та двоє водіїв. Одночасно з евакуацією громадян із понівеченого транспортного засобу рятувальники також дістали 4 загиблих людей(…). Аби дістати тіла ще 5 загиблих людей, які опинилися під автобусом, рятувальники додатково залучили автокран місцевого підприємства», - поінформувало УДСНС.

За повідомленням, 22 вересня о 22:36 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що на 240 км траси Київ – Чоп, поблизу с. Пилиповичі Новоград-Волинського району, сталася дорожньо-транспортна пригода та необхідна допомога рятувальників. На місце події одразу було скоординовано бійців 10-ї Державної пожежно-рятувальної частини, а також залучено фахівців аварійно-рятувального загону спецпризначення управління.


Відео з сайту УДСНС у Житомирській області

«З’ясувалося, що внаслідок зіткнення бензовоза та автобуса є загиблі і травмовані пасажири останнього. Працівники медицини катастроф ще до приїзду вогнеборців почали госпіталізовувати постраждалих(…). Загалом під час дорожньо-транспортної пригоди 9 громадян загинуло та ще 11 травмовано. Дітей серед потерпілих та загиблих не виявлено. Остаточні обставини наразі встановлюються правоохоронцями», - зазначають рятувальники.

Всього на місці пригоди працювало 47 чоловік та 17 одиниць техніки, зокрема: від ДСНС 15 чоловік особового складу та 4 одиниці техніки. Від медицини катастроф – 6 бригад швидкої медичної допомоги, 18 чоловік. Від правоохоронців – 6 екіпажів, 12 чоловік особового складу. Від служби автомобільних доріг – 2 чоловіки та 1 одиниця техніки.

Зранку 23 вересня сайт Житомирської міськради повідомив про оголошення в місті триденної жалоби за загиблими.

«У ніч 23 вересня, на трасі Київ-Чоп у Новоград-Волинському районі фура врізалася в автобус з працівниками КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління». Автобус з працівниками ЖТТУ повертався з відпочинку у Карпатах. У наслідок трагічних обставин загинуло 9 працівників підприємства, 10 травмовано. Розпорядженням Житомирського міського голови Сергія Сухомлина оголошено 3-денну жалобу у Житомирській міській об’єднаній територіальній громаді», - інформує мерія.

Уранці 23 вересня мер Житомира Сергій Сухомлин у своєму фейсбук висловив співчуття рідним загиблих працівників Житомирського трамвайно-тролейбусного управління та пообіцяв усебічну підтримку.

«Висловлюю щирі співчуття рідним та близьким загиблих працівників Житомирське Трамвайно-тролейбусне Управління. Це страшна трагедія для нашого міста. Обіцяю всебічну підтримку постраждалим у цій жахливій ДТП», - написав міський голова.


Як повідомляв Житомир.info, водія вантажівки та ще 9 пасажирів автобуса, віком від 42 до 71 року, шпиталізували до Новоград-Волинської лікарні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ТТУ аварія дтп загиблий жалоба  
Матеріали по темі