Суспільство

В ОДА відзвітували, що майже всі об’єкти соцсфери Житомирської області і 96% житлового фонду готові до опалювального сезону

23 September 2019, 17:09

Влітку в Житомирській області розпочали підготовку об’єктів господарського комплексу до осінньо-зимового періоду 2019/2020 року. Нині вже 98,5% лікарень, дитсадків, шкіл області готові до нового опалювального сезону.

Про це 23 вересня повідомила пресслужба Житомирської облдержадміністрації з посиланням на управління житлово-комунального господарства департаменту регіонального розвитку ОДА.

«За інформацією управління, до зимового періоду підготували 95,9% житлового фонду, 98,5% закладів освіти та медицини, а це понад 2 тис. дитсадків, шкіл та лікарень. Також перевірили роботу 95,2% котелень від загальної кількості, які працюватимуть в опалювальний сезон. Для проведення опалювального сезону провели ремонт покрівель будинків, опалювальних систем, котелень, заміну котлів, підготовку теплових та водопровідно-каналізаційних мереж», – йдеться у повідомленні.

В ОДА нагадують, що на Житомирщині вже 84,2% багатоквартирних будинків оснащені приладами обліку теплової енергії. А за останні 4 роки перевели на альтернативні види палива 253 котельні.

Тим часом АТ «Житомиргаз» інформує, що 11 виробників тепла в Житомирській області не мають постачальника газу на опалювальний сезон.

«Станом на 16 вересня в Житомирській області нараховується 11 виробників тепла, які не включені до реєстру жодного з постачальників природного газу. Вони мають забезпечувати теплом взимку 31 тис. побутових споживачів (населення) та 549 непобутових споживачів, серед яких є школи, дитсадки та лікарні. Згідно з законодавством, АТ «Житомиргаз» не має права здійснювати доставку газу таким споживачам», – йдеться у повідомленні від 18 вересня.

Перелік виробників тепла, що не включені до реєстру, опублікований АТ «Житомиргаз»:

1. «Іршанське», КП
2. «Вікторія», ОСББ
3. «Новогуйвинське», ВЖРЕКП
4. КП «Теплозабезпечення», Коростень
5. КП «Теплоенерго», Бердичів
6. «Еліта-Бердиш», ОСББ
7. «Затишна оселя» 25, ОСББ
8. «Озерне», КП
9. «АНДРУШІВКАБЛАГОУСТРІЙ», КП
10. «Енергоінвест», Малин, ТОВ
11. Військова частина 1495.

Нагадаємо, відповідно до інформації про стан готовності об’єктів комунального господарства Житомирської міської ОТГ до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років, оприлюдненій на сайті міської ради 11 вересня, у Житомирі до опалювального сезону готові всі школи, дитсадки, лікарні, соціальні та культурні об’єкти, а також 93% житлових будинків.

Як повідомляв Житомир.info, на кінець липня 2019 року Житомирська ОДА звітувала про готовність майже 62% житлових будинків та соціальних об’єктів до нового опалювального сезону.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: опалювальний сезон тепло опалення  
Матеріали по темі