Місто

Чотири школи Житомирської ОТГ отримають кошти на покращення своєї інфраструктури

23 September 2019, 17:40

У Житомирі визначали переможців грантового проєкту «TUMI: шлях до школи», мета якого підвищити сталу мобільність на території навчальних закладів. У ньому взяли участь 22 школи Житомирської міської ОТГ. На початку вересня вони долучилися до дослідження шкільної мобільності та написали мотиваційний лист, за яким і обирали переможців.

«Школам потрібно було попрацювати, продумати, і описати усі проблеми і те, що вони вбачають під словами «стала мобільність». Переможцями стали чотири навчальні заклади, яких оголосили 22 вересня під час «ПАРКування Соборного». Дві школи було обрано з Богунського району і дві з Корольовського. З Богунського району: ЗОШ №8 та ЗОШ №36. З Корольовського району: Вересівська ЗОШ, яка зараз відноситься до Житомирської міської територіальної громади, і ЖЕЛ №24», – розповідає координаторка проєкту «TUMI: шлях до школи» Аліна Кундіч.


За проєктом, кожна школа має створити локальний план мобільності, проаналізувавши проблемні території та представивши їхні інфраструктурні рішення. Заклад, який зробить це найбільш якісно, може отримати додаткове фінансування на облаштування шкільного двору.

«Цього тижня ми починаємо говорити з переможцями для того, щоб сформувати ті комітети мобільності, які будуть створені у кожній школі. З жовтня у них буде проведено табір мобільності, де ми навчимо, як робити аналіз території та визначати проблемні ділянки. А також одна школа зможе перемогти та отримати велике інфраструктурне покращення придворової території школи. З наступного року професійні інженери почнуть розробляти проєктно-кошторисну документацію для покращення перехресть, ділянок дороги. З травня наступного року почнуть інфраструктурні ремонтні роботи», – каже радниця міського голови з питань мобільності Олена Чернишова.

Нагадаємо, Житомир став одним із десяти переможців престижного міжнародного конкурсу Transformative Urban Mobility Initiative. Місто отримало відзнаку за проєкт, який був презентований міжнародним партнерам, та грант на його реалізацію у розмірі 150 тисяч євро. 29 травня 2019 року учасник делегації від міста директор комунального підприємства «Житомиртранспорт» Іван Фурлет передав відзнаку меру Сергію Сухомлину. 12 липня на сайті Житомирської міської ради був опублікований проєкт рішення виконавчого комітету «Про підтримку реалізації проєкту "TUMI: шлях до школи"».

Як повідомляв Житомир.info, для реалізації проєкту «TUMI: шлях до школи» з міського бюджету планують виділити близько 30 тис. євро для розробки необхідної проєктно-кошторисної документації.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа «TUMI: шлях до школи»  
Матеріали по темі