Події

Водієві, який вантажівкою в’їхав у автобус з працівниками ТТУ, оголосили про підозру

23 September 2019, 18:42

23 вересня слідчі Головного управління Нацполіції Житомирської області за погодженням з прокуратурою області оголосили про підозру за ч.3 ст. 286 ККУ водієві вантажівки, який скоїв зіткнення з автобусом, у результаті якого 9 людей загинули та ще 10 отримали травми різного ступеня тяжкості.

Про це надвечір 23 вересня повідомив відділ комунікації поліції Житомирсьої області.

«55-річний чоловік підозрюється у порушенні правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило загибель кількох осіб», – йдеться у повідомленні.

Попередньо встановлено, що 22 вересня близько 22:30 на трасі Київ-Чоп, поблизу с. Великий Молодьків Новоград-Волинського району, керманич DAF, житель Волині, прямуючи у напрямку столиці, не впорався з керуванням та зіткнувся з автобусом сполученням «Яремча-Житомир», що стояв на узбіччі дороги.

Нині водій вантажівки затриманий у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України та перебуває у спецпалаті лікарні під вартою поліції.

Вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу. Слідчі клопочуть про тримання під вартою.

Зазначено, що підозрюваний відмовився надавати свідчення щодо обставин ДТП, посилаючись на ст. 63 Конституції України.

Нагадаємо, вранці 23 вересня стало відомо про жахливу трагедію на трасі в Новоград-Волинському районі Житомирської області: в автобус з працівниками Житомирського ТТУ влетіла автоцистерна. Внаслідок автокатастрофи 9 людей загинули (поіменний список тут) та 11 отримали травми. За попередніми даними, 66-річний водій автобуса зупинився для заміни колеса і сам постраждав у зіткненні. Управління ДСНС інформувало, що тіла п'ятьох пасажирів діставали з-під автобуса – на момент зіткнення вони стояли біля транспортного засобу.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирі з 23 вересня 2019 року оголосили триденну жалобу, мер Сергій Сухомлин пообіцяв усебічну підтримку постраждалим. Також у цей день відбулося позачергове засідання міськвиконкому, де вирішували питання надання матеріальної допомоги постраждалим та сім’ям загиблих. Після виконкому депутати Житомирської міськради терміново зібралися на сесію, щоб виділити 550 тис. грн родинам загиблих та постраждалих в автотрощі.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП аварія Київ - Чоп ТТУ  
Матеріали по темі