Влада

Голова Житомирської ОДА обурений, що деякі звільнені керівники РДА набили кишені державними коштами й «кинули» простих людей

24 September 2019, 10:43

Не зважаючи на рекомендації Мінсоцполітики звільнитись у зв’язку із закінченням строку дії трудового договору, 4 колишні голови РДА самостійно обрали статтю для свого звільнення.

Про це 24 вересня повідомляє пресслужба Житомирської облдержадміністрації.

«Посадовці отримали вихідну допомогу у розмірі шестимісячного середнього заробітку (!), а відтак – забрали майже 1 млн грн із фонду заробітної плати працівників Бердичівської, Баранівської, Попільнянської та Пулинської РДА», - йдеться у повідомленні.

Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко, до якого неодноразово упродовж місяця надходили скарги на колишніх посадовців, обурений таким вчинком чиновників, які соромлять Житомирщину.

«Саме задля оновлення влади на місцях Президент Володимир Зеленський запустив соціальний ліфт. І я сподівався, що процес звільнення буде демократичним та без казусів. Однак є такі чиновники, які знехтували своїми підлеглими та знайшли інший «шлях» в законі України. Ці голови РДА не лише набили власні кишені державними коштами, а «кинули» простих людей, які щодня працюють на державу, аби забезпечувати власну родину. Переконаний, що таким чиновникам взагалі не місце у владі чи політиці», – прокоментував голова ОДА Віталій Бунечко.

Наразі у Пулинській РДА вже є заборгованість з виплати заробітної плати працівникам, яка досі не може виплатити попередньому очільнику жадану вихідну допомогу.

«Як стало відомо ОДА, голови Бердичівського, Баранівського, Попільнянського та Пулинського районів при звільненні вказали підставу – пункт 5 статті 41 КЗпП України – припинення повноважень посадових осіб. Це передбачає виплату їм вихідної допомоги у розмірі шестимісячного середнього заробітку. Хоча така підстава мала застосовуватись лише при розірванні трудового договору з членами виконавчого органу господарського товариства», - інформує облдержадміністрація.

Інформація про зарплати з декларацій перед звільненням голів зазначених райдержадміністрацій:

голова Бердичівської РДА Петро Яригін – з 1 січня по 11 липня 552 тис. 635 грн;

голова Баранівської РДА Микола Вельчинський – з 1 січна по 28 серпня 626 тис. 043 грн;

голова Попільнянської РДА Роман Суботенко – з 1 січня по 28 серпня 571 тис. 263 грн;

голова Пулинської РДА Віктор Байда – з 1 січня по 29 серпня 290 тис. 353 грн.

Нагадаємо, розпорядженнями від 9 липня 2019 року президент Володимир Зеленський звільнив голів двох райдержадміністрацій у Житомирській області: Бердичівської – Петра Яригіна та Черняхівської – Миколу Жилінського. 11 липня президент звільнив трьох голів РДА: Брусилівської – Анатолія Шишковського, Коростенської – Сергія Дмитрука, Олевської – Дмитра Лазаренка. Розпорядженнями від 23 серпня були звільнені ще 17 голів райдержадміністрацій Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, з 7 серпня 2019 року за угодою сторін з посади керівника апарату Житомирської облдержадміністрації був звільнений Олексій Шатило: за останній місяць роботи він отримав 98 тис. 38 грн зарплати, а декларацію перед звільненням і досі не оприлюднив. 30 серпня 2019 року останній день на посаді працював заступник голови Житомирської облдержадміністрації Олексій Ясюнецький, за вісім місяців поточного року він отримав 497 тис. 256 грн зарплати. З 19 вересня 2019 року звільнений заступник голови Житомирської ОДА Роман Щебетов, з 1 січня по 19 вересня він отримав в 478 тис. 875 грн зарплати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА Бунечко зарплата РДА звільнення  
Матеріали по темі