Місто

В Житомирі можуть з’явитися інспектори з паркування: керівник КП вивчає досвід інших міст та готує пропозиції меру

24 September 2019, 13:11

Начальник комунального підприємства «Інспекція з благоустрою м.Житомира» Юрій Юзвинський їздив у Львів вивчати досвід роботи інспекторів з паркування.

Своїм розпорядженням мер відправив Юзвинського у відрядження до Львова на два дні – 19-20 вересня 2019 року «з метою обміну досвідом щодо запровадження діяльності інспекторів з паркування».

«Ми зараз готуємо свої пропозиції міському голові з урахуванням досвіду Львова. Хочемо зробити у нас паркомісця, платні парковки та посилити відповідальність за порушення правил паркування, як це передбачено законом, хочемо навести лад з транспортом у Житомирі. З цього питання опрацьовуємо досвід інших обласних центрів – Івано-Франківська, Тернополя, Вінниці, Києва, Львову, Дніпра. У Львові вже рік працюють інспектори з паркування та служба евакуації, там три-чотири організації відповідають за це. Вони першими в Україні ввели інспекторів з паркування, але готуватися до цього почали ще три роки тому. І ми домовились, що львів’яни приїдуть до нас для обміну досвідом, щоб розповісти про це депутатам, бо такі нововведення потребують коштів з міського бюджету – на зарплати інспекторів, на форму, на паркомати тощо», - розповів 24 вересня в коментарі Житомир.info начальник інспекції з благоустрою Юрій Юзвинський.

Він зауважив, що у Львові після введення інспекторів з паркування до міського бюджету лише за пів року надійшло 11 мільйонів гривень. Зауважимо, що законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів» передбачене повернення евакуйованого транспортного засобу «після сплати штрафу за вчинене правопорушення та оплати вартості послуг із транспортування та/або зберігання транспортного засобу».

Нагадаємо, у Житомирі офіційно існує 22 ділянки для паркування, яке з червня 2012 року є безкоштовним. Порушників правил паркування зараз можуть карати лише патрульні, а в муніципальній інспекції Житомирської міської ради чекають введення посад інспекторів з паркування.

Як повідомляв Житомир.info, 22 грудня 2016 року міськвиконком ухвалив рішення про організацію паркування транспортних засобів на території міста Житомира, яким затвердили Положення про паркування транспортних засобів та Положення проведення конкурсу з визначення суб’єктів господарювання – операторів паркування транспортних засобів. З 26 жовтня 2017 року почав діяти закон «Про посилення відповідальності за паркування, зупинку, стоянку транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю». З 27 вересня 2018 року діє закон щодо реформування сфери паркування транспортних засобів, який передбачає штрафи за неправильне паркування та переміщення транспортного засобу на штрафмайданчик за допомогою евакуатору. У березні 2019 року патрульні нагадували про штрафи за неправильне паркування: стоянка у забороненому законом або іншими правилами дорожнього руху місці – 255 грн, створення перешкод іншим учасникам дорожнього руху – 510 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: парковка Юзвинський паркування Львів транспорт  
Матеріали по темі