Культура

76-й театральний сезон у Житомирі розпочнеться з тисячної вистави «‎За двома зайцями»

24 September 2019, 19:07

Вже цієї середи, 25 вересня, у Житомирському українському музично-драматичному театрі імені Івана Кочерги – відкриття 76-го театрального сезону.

Відкриють театральний сезон виставою «‎За двома зайцями», яка є безсмертною українською класикою. На сцені житомирського театру виставу показують вже 20 років, цього дня вистава буде презентована ювілейний тисячний раз.

Одним із перших, хто поставив «‎За двома зайцями» у житомирському театрі, є режисер-постановник Григорій Артеменко. За його словами, вистава вирізняється влучним гумором, який базується на життєвих історіях, «тому що «Зайці» – це велика правда. Вона представлена як комедія, але це життєва ситуація. Написана розважливо, а діалоги які! Дивитися цю п'єсу – одна насолода»‎, – говорить режисер-постановник музичної комедії «‎За двома зайцями» Григорій Артеменко.


Важливим елементом кожної вистави є декорації, ця вистава не стала винятком.

«‎Частина образу цієї вистави – білизна. Коли ми здавали художній раді, директор ніяк не сприймав цю інтермедійну завісу. І тоді ми вирішили, що без цієї інтермедійної завіси не випустимо виставу, – або з нею, або ніяк. Наша інтермедійна завіса – це мотузка, на якій висіла брудна білизна, і це давало потрібну атмосферу»‎, – розповідає художник-постановник музичної комедії «‎За двома зайцями» Валерій Кулавін.

Актори театру розповіли, що під час самої вистави траплялося різне, наприклад, могли відпасти вуса або накладний ніс. Також вони зауважили, за роки, що грають «‎За двома зайцями», змінили не лише ролі, а й відношення до вистави.

«‎Я просто виросла і формально, і фізично. Починала з Химки, грала її 15 років, а тепер я вже мама. Тепер це вже зовсім інший образ. Рада, що можу продовжувати жити у цій виставі, кайфувати з цими партнерами. Для актриси це дуже класно, коли вона продовжує грати у виставі, не дивлячись на вік»‎, – ділиться артистка драми Ольга Карпович.

Також у новому театральному сезоні для глядача готують нові вистави.

«Наталія Тімошкіна зараз готує вистави на єврейські теми. У нас у репертуарі давно не було вистави на цю тему. Наталія‎ Тімошкіна довго думала, як це зробити, тому що жанр дуже тонкий. Друга вистава, яка готується на малій сцені, – «Мала форма»‎, там будуть залучені наші скрипалі та два нових співробітники»‎, – говорить генеральний директор Житомирського академічного музично-драматичного театру ім. І. Кочерги Наталія Ростова.

Інтерв’ю з гендиректором Житомирського академічного українського музично-драматичного театру імені Івана Кочерги Наталією Ростовою можна переглянутитут.

Нагадаємо, 25 червня відбулося закриття 75-го ювілейного театрально сезону.

Як повідомляв Житомир.info, на початку 2019 року в Житомирському драмтеатрі розповіли, які вистави готують для глядачів на 75-й ювілейний сезон.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вистава театр  
Матеріали по темі