Фоторепортаж

Велодоріжка уздовж Кам’янки та «богунська» набережна в Житомирі через рік після відкриття. Фоторепортаж

25 September 2019, 16:56

У 2017 році під Богунським мостом у Житомирі почали будувати 500-метрову пішохідну та велодоріжку в рамках реалізації проєкту бюджету участі Віктора Сахневича «Будівництво доріжки з твердим покриттям ФЕМ вздовж річки Кам’янки», який переміг ще в 2016 році.

На виконання іншого проєкту бюджету участі-2016 «Чиста річка Кам’янка та благоустрій пляжної території» Нелі Кірдун в тому ж році почали розчищати дерева та очищувати схили річки від сміття, повалених дерев та мулу.

Обидва проєкти вартували бюджету Житомира майже 2 мільйони гривень: «Чиста річка Кам’янка…» - 997 тис. грн, та «Будівництво доріжки вздовж Кам’янки …» - 999 тис. грн.

Роботи мали завершити в грудні 2017, однак реалізація проєктів затягнулася, і офіційно їх презентували в липні 2018 у вигляді «Свята літа», на яке запросили дітей загиблих учасників АТО.

25 вересня 2019 року фотокореспондент Житомир.info подивилася, який вигляд має «богунська набережна» через рік і два місяці після відкриття і чи багато охочих спокійного осіннього дня прогулятися біля річки та подихати свіжим повітрям.

Людей майже не видно, проміжки між плиткою подекуди заросли травою, а обабіч вдалося натрапити на пастуха з козами.

Нагадаємо, будував доріжку уздовж Кам'янки ФОП Можаровський, з яким підписали договір на 835 тисяч гривень.

Який вигляд мала майбутня набережна за мостом на початку будівництва взимку 2017-го, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: набережна Кам'янка Богунія велодоріжка  
Матеріали по темі