Культура

​Balzak Fest у Верхівні Житомирської області відвідали посол Франції та радник посольства Польщі

26 September 2019, 09:40

Кілька місяців Житомирщина була частиною українсько-французького культурного проєкту «Balzak Fest», реалізація якого завершилася фестивальною подією в маєтку Ганських у селі Верхівня Ружинського району Житомирської області.

Про це 25 вересня повідомив сайт Житомирської ОДА.

«Стартував «Balzak Fest» у березні виставою «Ігри вовків бальзаківського віку». Авторами вистави стали Національний центр театрального мистецтва ім. Леся Курбаса та Київський театр «МІСТ», - інформує пресслужба ОДА.

Під час нинішнього фестивалю більше 1000 учасників прогулялися маєтком Ганських, насолодилися музикою у виконані творчих колективів Житомирщини та Київщини, обговорили творчість Бальзака з провідними експертами України та Франції, придбали сувенірні подарунки на ярмарку та зробили фото на згадку про «Balzak Fest». Головним приводом для проведення подій стало відзначення 220-річчя від дня народження Оноре де Бальзака.

«Почесними гостями фесту були посол Франції в Україні Етьєн де Понсен та директор інституту Польщі, радник посольства Республіки Польща в Україні Бартош Мусялович. Також серед учасників фестивалю була делегація з Франції (місто Тур)», - зазначає пресслужба.

Співорганізатори заходу – управління культури та туризму Житомирської ОДА.

Нагадаємо, міжнародний проект «Бальзак-220» мав відбутися у 2019 році у Франції (Париж, Тур) та Україні (Бердичів, Верхівня, Київ та інші міста). Метою проекту є вшанування культурної спадщини, пов’язаної з подружжям Бальзак-Ганська, яке взяло шлюб у м. Бердичеві та проживало у садибі у Верхівні.

Як повідомляв Житомир.info, 14 вересня у Коростені відбувся 11-й Фестиваль дерунів, де картоплянці «розліталися» швидше, ніж їх смажили.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фестиваль Верхівня Бальзак ОДА  
Матеріали по темі