Події

У Новограді-Волинському інженер «Житомиргазу» відключив від газу цілу вулицю, бо хотів хабаря

26 September 2019, 17:40

СБУ викрила головного інженера Новоград-Волинського відділення АТ «Житомиргаз», який вимагав хабаря від місцевого мешканця та незаконно відключив від постачання вулицю у місті.

Про це 26 вересня Житомир.info повідомила пресгрупа УСБ України в Житомирській області.

«Оперативники спецслужби встановили, що посадовець, зокрема, вимагав гроші від місцевого мешканця, який випадково пошкодив трубу газопроводу під час проведення земельних робіт на своїй ділянці. Попри те, що наявність цієї мережі не була відображена у земельній документації на ділянку та жодних попереджувальних знаків газівниками встановлено не було, головний інженер оцінив закриття питання у 12 тисяч гривень до власної кишені. Для залякування зловмисник на декілька днів протиправно відключив від газопостачання всю вулицю і погрожував виставити офіційний рахунок за пошкодження газової мережі щонайменше на 40 тисяч гривень», – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали посадовця на робочому місці під час отримання всієї суми неправомірної вигоди.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії.

Документування дій зловмисника проводилось спільно зі слідчими СУ ГУНП в Житомирській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Як повідомляв Житомир.info, 13 вересня 2019 року в Житомирі поліцейські затримали начальника відділу рибного господарства під час отримання 2 тис. грн хабаря.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар затримання СБУ Новоград-Волинський  
Матеріали по темі