Влада

Звільнений начальник ТТУ позивається до мера Житомира: хоче поновитися на посаді й отримати зарплату

27 September 2019, 12:46

Звільнений начальник комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Євгеній Демчик позивається до мера Сергія Сухомлина – хоче поновитися на посаді.

17 вересня 2019 року Житомирський районний суд отримав позов Демчика про визнання протиправним та скасування розпоряджень міського голови, поновлення на роботі і стягнення середнього заробітку.

Ухвалою від 19 вересня було про відкрите спрощене позовне провадження у справі.

«Відкрити спрощене позовне провадження у даній справі без повідомлення сторін за наявними матеріалами», - йдеться в ухвалі суду.

Спрощене позовне провадження призначене для розгляду: 1) малозначних справ; 2) справ, що виникають з трудових відносин; 3) справ про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків, хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд; 4) справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Суд розглядає справи у порядку спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Нагадаємо, Євгеній Демчик був звільнений з посади начальника КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» з 23 серпня 2019 року. 19 вересня на своїй сторінці у Facebook він повідомив про позов до мера щодо звільнення.

«Давно не появлялся, и многие уже могли подумать, что после увольнения с должности начальника трамвайно-троллейбусного управления, я где-то спрятался в надежде на то, что про меня просто забудут. Но нет. Всё это время я занимался юридическими вопросами, подготавливая судебный иск о признании и отмене распоряжения мэра Сухомлина относительно моего увольнения, и на днях мы его уже подали. Я хочу доказать, и я уверен, что у нас это получится, что моё увольнение, история с проверкой, надуманными фактами о моих якобы злоупотреблениях в акте по результатам служебного расследования, которое проводили холуи мэра, были обычной травлей неудобного для Сухомлина и его своры лизоблюдов меня, как начальника трамвайно-троллейбусного управлени», - писав Демчик.


Фото з Facebook-сторінки Євгенія Демчика

Нагадаємо, до мера Сергія Сухомлина також позивається заступник начальника ТТУ Володимир Малик, суть позову – визнання протиправними дій.

Як повідомляв Житомир.info, Євгеній Демчик очолив ТТУ 10 вересня 2018 року. В лютому 2019 він отримав догану від мера Житомира, а в травні 2019 – другу догану. Зараз Корольовський районний суд розглядає два позови Євгенія Демчика до мера Сергія Сухомлина та Житомирської міської ради про визнання протиправними та скасування розпоряджень щодо дисциплінарного стягнення. 23 липня 2019 року мер підписав розпорядження про відсторонення від посади керівника Житомирського ТТУ Євгенія Демчика, аби той не заважав проведенню перевірки роботи підприємства.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд ТТУ Демчик  
Матеріали по темі