Суспільство

Житомирські патрульні нагадують водіям про увімкнені фари з 1 жовтня, за ігнорування – попередження

27 September 2019, 12:54

З 1 жовтня на всіх автомобілях, що рухаються заміськими дорогами, у світлу пору мають бути увімкнені денні ходові вогні, якщо ж їх немає в конструкції транспортного засобу, – ближнє світло фар.

Про це 23 вересня нагадала патрульна поліція Житомирської області на своїй сторінці у Facebook.

«З 1 жовтня по 1 травня під час руху у світлу пору доби поза населеними пунктами, з метою позначення транспортного засобу, що рухається, на всіх механічних транспортних засобах повинні бути ввімкнені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу, – ближнє світло фар», – йдеться у повідомленні.

У пресслужбі патрульної поліції Житомирської області у коментарі Житомир.info 27 вересня зазначили, що за їзду поза населеними пунктами з вимкненими фарами штраф не передбачений – лише попередження. Навіть якщо правоохоронці зупиняють водія за порушення зазначено правила не вперше, вони повинні обмежуватися черговим попередженням.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці вересня 2018 року патрульна поліція Житомирської області також нагадувала про необхідність увімкнення денних ходових вогнів або ж ближнього світла фар на заміських дорогах з 1 жовтня по 1 травня, зазначаючи, що за недотримання зазначеної норми передбачено штраф у розмірі 425 гривень.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: автомобіль водій фара  
Матеріали по темі