Місто

​Аукціон на будівництво Палацу спорту в Житомирі вартістю 283 млн грн досі не провели через скарги «відхилених» учасників

27 September 2019, 14:14

Відкриті торги на будівництво Палацу спорту за адресою бульвар Старий, 14-а у Житомирі орієнтовною вартістю 283 млн грн затягуються через скарги учасників.

У переддень проведення аукціону, 24 вересня 2019 року, двоє з трьох учасників, пропозиції яких відхилили, подали скарги до Антимонопольного комітету на неправомірне, на їх думку, відхилення своїх пропозицій та допущення до аукціону двох житомирських фірм – «Артхаус» та «Елітбуд-1».

Торги, оголошені в липні 2019, проводить управління капітального будівництва (УКБ) Житомирської міської ради (замовник). За два місяці замовник отримав два запитання до процедури та 6 вимог про усунення порушення, з яких усунув 5.

Всього подали пропозиції 5 учасників:


На замовника торгів поскаржилися дві київські будівельні компанії: ТОВ «Альтіс-Констракшн» (зареєстроване у Святошинському районі Києва, статутний капітал 350 тис. грн) та ТОВ «Ріола-Модуль ЛТД» (місто Вишгоргод Київської області, статутний капітал 375 гривень). За розгляд скарг Антимонопольним комітетом вони заплатили по 15 тисяч гривень.

Зокрема, фірма «Альтіс-Констракшн» поскаржилася на «необ’єктивне та необдумане відхилення з єдиного надуманого приводу» замовником своєї пропозиції та вимагає не допустити до торгів житомирське ПП «Елітбуд-1», яке, на думку скаржника, допустило ряд порушень при наданні тендерної документації. У свою чергу фірма «Ріола-Модуль ЛТД» поскаржилася на зловживання правами та створенні перешкод замовником для недопущення до аукціону його пропозиції та необґрунтоване, на її думку, допущення до участі житомирського ТОВ «Артхаус».

Фрагмент скарги ТОВ «Альтіс-Констракшн»


Фрагмент скарги ТОВ «Ріола-Модуль ЛТД»

Нині тендер проходить прекваліфікацію (період оскарження).

У коментарі Житомир.info начальник управління капітального будівництва Житомирської міськради В’ячеслав Глазунов зазначив, що торги намагаються зірвати.

«Зараз ми готуємо відповіді скаржникам. На це нам дається 10 днів. Скарги надійшли за кілька годин до аукціону, наче якась насмішка, бо зазвичай скарги подаються за кілька днів до закінчення прийому пропозицій, люди телефонують, питають. Таке враження, що учасники хочуть зірвати цей тендер», - вважає начальник УКБ.

Нагадаємо, житомирські компанії «Артхаус» та «Елітбуд-1» були в переліку підрядників-будівельників, які в 2019 отримують кошти з обласного бюджету. Обидві задіяні в реконструкції житомирського довгобуду - Центрального стадіону «Полісся». Обидві фірми змагалися в тендері на реконструкції скверу на розі вулиці Лятошинського (переміг «Артхаус»).

Як повідомляв Житомир.info, Палац спорту на 3000 місць планують побудувати на місці недобудованого гастрольного театру, поряд із житомирським парком. 2 травня 2019 року заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе оприлюднив ескізний проєкт майбутнього житомирського Палацу спорту, після чого мер Житомира вийшов у прямий ефір. 14 травня 2019 мер Житомира Сергій Сухомлин презентував концепцію проєкту Палацу спорту в міністерстві молоді та спорту України, а 17 червня виклав відеопроєкт майбутньої спортивної споруди.

У липні 2019 Житомир отримав 30 млн грн державної субвенції на будівництво Палацу спорту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Палац спорту тендер скарга  
Матеріали по темі