Події

У Коростені поліція провела облаву на ігрові зали: вилучили майже 200 комп’ютерних систем та 70 тис. грн готівки

27 September 2019, 15:01

Днями у Коростені працівники головного управління Нацполіції Житомирщини провели більше двадцяти санкціонованих обшуків у місцях функціонування нелегальних ігрових залів: вилучено двісті комп’ютерних систем, чорнову бухгалтерію та гроші. За всіма фактами триває досудове розслідування.

Про це 27 вересня повідомляє пресслужба ГУНП.

Слідчі дії проводились у рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 203-2 (Зайняття гральним бізнесом) Кримінального кодексу України. Санкціоновані обшуки практично одночасно пройшли за 18 адресами розташування нелегальних гральних закладів у м. Коростені.

«У результаті ми припинили діяльність цих майже двадцяти залів. У кожному з них знаходилось від 5 до 25 ігрових місць, обладнаних за допомогою комп’ютерної техніки. Нині слідчі працюють над зібранням доказів причетності певних осіб до організації діяльності цієї незаконної надприбуткової мережі», - прокоментував начальник ГУНП в Житомирській області Сергій Крупєй.

Ігрові заклади були облаштовані у торгівельних кіосках, квартирах багатоповерхівок, підсобних приміщеннях і навіть колишньому промисловому вагончику-сторожці. Усередині створено відповідну атмосферу – напівтемрява, повна зовнішня ізоляція та відгороджені ігрові місця. Усе, що сприяє втраті почуття реальності та відліку часу.

Зазначається, що загалом поліцейські вилучили 199 процесорів та 195 моніторів, чорнову бухгалтерську документацію та 70 тисяч гривень готівки. Тривають подальші слідчо-розшукові заходи.


Водночас 26 вересня в Єдиному державному реєстрі судових рішень були оприлюднені дві ухвали Корольовського районного суду м.Житомира від 23 вересня 2019 року щодо розгляду клопотання слідчого про арешт майна, виявленого та вилученого в ході проведених обшуків приміщеннях гральних закладів Коростеня.

Слідчий ГУНП звернувся суду з клопотанням про накладення арешту на майно в межах кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019060000000296 від 21.08.2019 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 203-2 КК України (Заняття гральним бізнесом).

В одній ухвалі йшлося про майно, виявлене та вилучене у ході проведеного обшуку приміщення грального закладу «Космолот», розташованого за адресою: м. Коростень, пл. Базарна, 1, в іншій – про майно грального закладу «Космолот», розташованого за адресою: м. Коростень, вул. Грушевського, 41.

В обох випадках суд повернув клопотання слідчому «для усунення недоліків» - не вказаний власник майна.

«До клопотання про арешт майна слідчим не долучено документи, які підтверджують право власності на майно, що належить арештувати, та/або не зазначено конкретні факти і докази, що свідчать про володіння, користування чи розпорядження особою таким майном. Тобто, взагалі не зазначає особу володільця майна. Водночас, клопотання не містить контактні дані власника (володільця) майна (номеру телефону, адреси електронної пошти), у зв`язку з чим, останнього неможливо викликати в судове засідання для розгляду клопотання у визначений ч.1 ст.172 КПК України строк, а також вчинити дії передбачені ч.7 ст. 173 КПК України щодо вручення (надсилання) копії ухвали за наслідками розгляду клопотання. Отже, вказані обставини позбавляють слідчого суддю можливості дослідити докази, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання повідомити володільця майна та прийняти рішення по клопотанню», - йдеться в ухвалах Корольовського райсуду.

Як повідомляв Житомир.info, 27 грудня 2018 року правоохоронці перевірили в Андрушівці та Ружині незаконні гральні заклади та вилучили техніку. 18 січня 2019 року у селі Любарського району припинили діяльність двох нелегальних гральних закладів, під час обшуку у яких виявлено комп’ютерну техніку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція гральні заклади обшук ігрові автомати ГУНП Коростень  
Матеріали по темі