Події

​У Житомирській області «накрили» мережу оптового збуту фальсифікованої горілки: вилучили 26 тисяч пляшок та понад тонну спирту

27 September 2019, 15:53

У Житомирській області викрили розгалужену мережу оптового збуту контрафактної алкогольної продукції.

Про це 27 вересня повідомила пресслужба СБУ.

«Правоохоронці виявили у Коростені складські приміщення, де зберігалася фальсифікована горілка. Підробка була замаскована під виглядом зареєстрованих брендів вітчизняних виробників. За оперативною інформацією, виявлений фальсифікат ділки реалізовували великими партіями через місця дрібнооптової торгівлі. Розрахунок за поставки товару здійснювався виключно готівкою», - повідомили в СБУ.

Під час санкціонованих слідчих дій з місць нелегального зберігання продукції виявлено чорну бухгалтерію та 20 тисяч пляшок контрафактного алкоголю із підробленими акцизними марками, що були упаковані та готові до відвантаження покупцям. Також з оптових баз та місць роздрібної торгівлі, розташованих в обласному і районних центрах регіону, вилучено ще понад тисячу одиниць фальсифікату.

В Андрушівці правоохоронці затримали вантажний автомобіль, переобладнаний для перевезення спирту, в якому зловмисники замаскували сім 200-літрових ємностей із сурогатом.

«У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності. Операція проводилась спільно зі слідчими поліції та прокуратурою», - йдеться у повідомленні СБУ.

Про вилучення чергової партії фальсифікату повідомила й пресслужба прокуратури в Житомирській області.

«У четвер, 26 вересня 2019 року, під процесуальним керівництвом Бердичівської місцевої прокуратури слідчими Бердичівського ВП спільно зі співробітниками УСБУ в області, проведено санкціоновані обшуки у Житомирі, Коростені, Бердичеві, Андрушівському та Бердичівському районах. Під час обшуків, які проводилися у межах кримінального провадження за ч.1 ст.199 КК України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів), виявлено значну кількість призначеного для продажу алкоголю та сировини. Санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років», - повідомили в прокуратурі.

Зокрема, було вилучено понад 26 тисяч пляшок готових алкогольних виробів різного об’єму з підробленими акцизними марками, 1400 літрів речовини, схожої на спирт, пластикові діжки, каністри, порожні пластикові пляшки, товарно-транспортні накладні, чорнові записи.

У ході досудового розслідування встановлено, що жителі Житомирської області організували незаконну мережу із виготовлення та постачання алкогольної продукції до торгівельних мереж із використанням підроблених марок акцизного збору.

Нагадаємо, в липні 2019 в одному з гаражів Коростеня виготовляли «елітний» алкоголь: під час обшуків вилучили понад тонну фальсифікату.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2019 житомирська поліція «накрила» підпільні цехи, де виявила тонну спирту, 600 л коньяку та 400 літрів горілки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фальсифікат горілка спирт алкоголь  
Матеріали по темі