Події

Інженера «Житомиргазу», який вимагав хабаря та відключив від газу вулицю в райцентрі, взяли під домашній арешт

28 September 2019, 11:11

До головного інженера Новоград-Волинського відділення АТ «Житомиргаз», який вимагав хабаря від місцевого мешканця та незаконно відключив від постачання вулицю у місті, застосували запобіжний захід у виді домашнього арешту.

Про це 27 вересня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«У п’ятницю, 27 вересня 2019 року, клопотання, погоджене із прокуратурою Житомирської області щодо застосування запобіжного заходу головному інженеру регіонального відділення АТ «Житомиргаз», підозрюваному в одержанні неправомірної вигоди, розглянуто судом. За результатом розгляду ухвалою Корольовського районного суду міста Житомира особі застосовано запобіжний захід у виді домашнього арешту у нічну пору доби», – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі нагадують обставини викриття посадовця: 26 вересня 2019 року головного інженера Новоград-Волинського управління експлуатації газового господарства АТ «Житомиргаз» затримали під час одержання ним від місцевого жителя 12 тис грн неправомірної вигоди. Таку суму він вимагав та одержав від чоловіка, пообіцявши не накладати на нього штраф на суму 40 тис грн за пошкодження під час земельних робіт газового трубопроводу.

Викрито незаконні дії посадовця завдяки злагодженим діям прокуратури області, ГУНП в області та УСБУ в області.

Стосовно посадовця розслідується кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того хто надає неправомірну вигоду їй із використанням наданих їй службових повноважень, поєднаного з вимаганням неправомірної вигоди).

Досудове розслідування проводить СУ ГУНП в області, прокуратура області здійснює процесуальне керівництво.

Додатково: санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Як повідомляв Житомир.info, 26 вересня 2019 року пресгрупа УСБ України в Житомирській області повідомила про викриття головного інженера Новоград-Волинського відділення АТ «Житомиргаз», який вимагав хабаря від місцевого мешканця та незаконно відключив від постачання вулицю у місті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар прокуратура Новоград-Волинський "Житомиргаз"  
Матеріали по темі