Місто

​Як житомиряни реагують на перекриття Соборного майдану та що кажуть у мерії

1 October 2019, 12:51

Тягнучка в кількасот метрів та затори на перехрестях - таким зустріла ранок 1 жовтня центральна частина Житомира. Транспортні корки утворились через підготовку до проведення Форуму регіонів України та Республіки Білорусь. У вівторок на Соборному майдані почали вишиковувати виставкову техніку, і весь транспорт пустили в об’їзд. Житомир.info поцікавився в містян, чи знають вони, чому центральну частину міста перекрили та чи готові вони терпіти незручності.

«В принципі, знаю, чому центр перекрито. Якщо воно того варте, якщо домовляться президенти, дай Бог, то можна й потерпіти трохи. Є проблеми, але якщо буде результат нормальний, то можна й потерпіти», - переконаний житомирянин Леонід.

Натомість інші житомиряни на перекриття скаржаться і кажуть: організація міжнародного форуму приносить лише незручності.


«Ну, повинні третього-четвертого перекривати. А сьогодні день людей похилого віку. Так це подарунок, чи що, для людей цих? Третього і четвертого до нас приїжджає Лукашенко і Зеленський, але сьогодні перше тільки», - скаржиться житомирянка Валентина.

У міській раді кажуть: впродовж наступних кількох днів перекрито буде лише центральний майдан міста. Інших вулиць перекривати не планують.

«Насправді буде тільки перекриття майдану Соборного таке масштабне. Так, це є певною незручністю для житомирян, але була зібрана робоча група в Мінрегіонах. І там було прийнято рішення про проведення форуму саме на Соборному майдані і про ярмарку на Михайлівській. Тому ми виконуємо рішення Мінрегіону, і тому ми перекрили майдан Соборний. Великих перекриттів вулиць більше ніде не буде. Єдине, що ми будемо перекривати - це з вулиці Великої Бердичівської в’їзд до міської ради і такий же в’їзд з вулиці Лятошинського. Тому що в міській раді так само буде проходити в рамках форуму зустріч бізнесу, і ми маємо надати їм парковочні місця», - розповідає секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж.

Рух громадського та приватного транспорту на час перекриття Соборного організовано в об'їзд площі. Відкрити майдан для проїзду авто у міській раді планують на ранок суботи, 5 жовтня.

«Вночі з четвертого на п’яте буде прибиратись техніка. Ми сподіваємось, що вранці п’ятого числа ми вже відкриємо майдан Соборний. Ми хочемо максимально швидко це все зробити, уночі будуть працювати люди, щоб це все реалізувати», - переконує Наталія Чиж.

Фоторепортаж з центру Житомира за два дні до Форуму дивіться тут.

Нагадаємо, на заходи в рамках Форуму приїдуть делегації з 6 областей Білорусі та з 22 регіонів України. Відповідно до програми Форуму, 3 та 4 жовтня з 9:00 до 17:00 год. на майдані Соборному буде виставка великогабаритної техніки. Також 3 жовтня з 17:30 до 19:00 год. в житомирському музично-драматичному театрі відбудеться "Концерт дружби". А вдень 4 жовтня, з 10:30 до 13:00 год., в драмтеатрі проведуть пленарне засідання за участю президентів України та Республіки Білорусь.

Як повідомляв Житомир.info, 2 липня 2019 року Президент України Володимир Зеленський запросив президента Білорусі Олександра Лукашенка на II Форум регіонів України та Білорусі, який відбудеться в Житомирі. Згодом стало відомо, що Лукашенко прийняв запрошення Зеленського відвідати Житомир.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: форум майдан техніка перекриття  
Матеріали по темі