Культура

У День музики житомирські студенти заграли для пасажирів трамвая

1 October 2019, 15:17

Юні музиканти проїхали маршрутом житомирського трамвая. Упродовж поїздки студенти демонстрували пасажирам свою майстерність гри на музичних інструментах.

«Сьогодні Міжнародний день музики, і ми вирішили, що варто зробити щось для житомирян, для того, аби вони дізналися, що є таке свято, тому що люди, які не причетні до музики, практично не знають про нього. Також хотіли популяризувати музику серед житомирян, які поспішають на роботу, у своїх думках, заклопотані щоб вони посміхнулися хоча б на хвилину. Про таку ідею ми розповіли студентам музичного училища ім. В. Косенка та коледжу культури та мистецтв ім. І. Огієнка, і вони одразу погодились», – говорить головний спеціаліст управління культури та туризму Житомирської ОДА Тетяна Докиль.


Флешмобом організатори хотіли привітати житомирян та популяризувати такий вид мистецтва, як музика.

«Музику обов'язково потрібно популяризувати, тому що ті самі студенти, люди причетні до музики хочуть розвиватися, вони цим живуть та хочуть цим ділитися. Ми поспілкувалися з керівництвом ТТУ, та у найближчому майбутньому ми будемо запускати у вагонах трамваїв і тролейбусів класичну музику, щоб містяни долучалися та їхати їм було веселіше», – розповіла головний спеціаліст управління культури та туризму Житомирської ОДА Тетяна Докиль.

Студенти, які долучилися до флешмобу, розповіли, що музика означає для них.

«Музика для мене це найглибший сенс життя, те, через що я можу висловлюватися, можу говорити, що я є. У Житомирі взагалі є така проблема, що люди рідко ходять до філармонії. Хороші музиканти не хочуть сюди приїздити, тому що бачать пусті зали, і більше не повертаються до Житомира», – говорить учасник флешмобу Микола.

«Музика це моє життя та сам я», – каже учасник флешмобу Мирослав.

Довідково: Міжнародний день музики щорічно відзначається у всьому світі 1 жовтня. Засновником цього дня виступила Міжнародна музична рада (IMC) при всесвітній організації ЮНЕСКО. Рішення про проведення Міжнародного дня музики було прийнято на 15-й Генеральній асамблеї IMC у Лозанні в 1973 році.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: музика День музики флешмоб  
Матеріали по темі