Місто

У скільки обійдеться осінній гардероб для житомирян у 2019 році

1 October 2019, 16:25

Кофти – розтягнуті та кошлаті, брюки втратили форму, пальто давно вийшло з моди, а куртку на блискавці, що «заїдає», одягнути можна максимум на «акцію» зі збору врожаю на дачі – мабуть, багато хто мав таку неприємну зустріч з власним осіннім гардеробом. Ще гірше з дитячим одягом та взуттям: «підстрелені» штанці, короткі рукави і туфлі, що нестерпно тиснуть.

Осінь цього року заявилася несподівано, наче і вчасно, однак раптово. Тож переодягатися житомирянам, як, власне, усім українцям, довелося не зволікаючи.

За інформацією інтернет-майданчика Shafa.ua, сезонний базовий гардероб модниці-мінімалістки складається з 10-15 речей. Якщо годинку-другу посидіти на лавочці на пішохідній Михайлівській у Житомирі та придивитися, у що одягаються місцеві жителі, можна стверджувати, що опорний осінній гардероб пересічного житомирянина не обходиться без кофт, толстовок, джинсів, курток та відповідного взуття – туфель, кросівок, напівчеревиків. Одяг такого типу носять і жінки, однак навіть у прохолодну пору року житомирянки зазвичай не відмовляються від суконь та спідниць, а також підкреслюють образ яскравими аксесуарами – шарфиками, сумочками. У гардеробі чи не кожної жінки обов’язково є елементи завжди актуальної елегантної класики: маленьке чорне плаття, блузка, піджак, чорні брюки. «Кістяк» арсеналу взуття –туфлі, з підборами та на низькому ходу, кросівки в різних інтерпретаціях.

Як мати модний вигляд цієї осені. Основні тренди

Журнали про красу і стиль та відповідні інтернет-ресурси завчасно зорієнтували модниць, як бути у тренді цієї осені.

Отже, 8 модних мотивів.

• гардероб варто поповнити гевлоком – це вид верхнього одягу, тренч з кейпом названий на честь англійського генерала Генрі Гевлока (1795-1857), який носив схожі моделі і вважався першим, хто став власником такого незвичного на той час одягу.


• чорна шкіра. Шкіряні штани, комбінезони, плаття – дизайнери пропонують одягнутися в шкіру мало не з ніг до голови.

• широкі плечі. В моду повертаються піджаки та сукні з широкими плечами – такими, як колись носили наші мами і бабусі.

• червоно-чорна клітинка. Популярність клітинки цьогоріч стрімко зросла. Особливо актуальним є червоно-чорне поєднання.

• колір лайма. Неонова гама знову в тренді, дуже модний лаймовий колір, який гарно комбінується з чорними та насичено-фіолетовими речами.

• леопардовий принт. «Тваринний» принт, на радість усім його прихильницям, цього року доречний.

Також цієї осені актуальною стала богемна розкіш моди 70-х років минулого століття – оте шалене й таке барвисте змішування напрямків, яскраве диско і зухвалий панк, хіпі та етнічні мотиви. Модними є агресивні елементи у вигляді шипів, різноманітних ланцюгів, а також масивне взуття.

Але, як не крути, основою осіннього гардеробу лишаються куртка прямих і приталених моделей, подовжений піджак або жакет, в’язаний светр, сині і чорні джинси або брюки, чорна і біла блузки, біла футболка, спідниця-«олівець», чорне плаття та відповідне взуття – туфлі на каблуку, зручні черевики з невисокими підборами, кросівки.

Отже, аби мати модний і стильний вигляд, цієї осені жінці достатньо мати всього приблизно 10 речей, а формулювати нові й нові образи можна за допомогою поєднань та аксесуарів.

Де купувати: в магазині, на ринку чи в інтернеті

У Житомирі є два популярні речові ринки, де найчастіше одягаються містяни. Тут і пощупати, і приміряти, і поторгуватися можна. Однак все більшої популярності набирає шопінг онлайн. Багато з тих, хто оцінив переваги покупок одягу в інтернеті, на ринок чи в «земний» магазин вже йти не хоче.

Звісно, купівля одягу-взуття «вживу» має свої переваги: можна приміряти одежину, покрутитися в ній перед дзеркалом, домовитися, що «завтра обміняю, якщо не підійде».

Свої плюси має і шопінг на інтернет-майданчиках. По-перше, це величезний асортимент – найрізноманітніші фасони, велика кількість брендів. По-друге, інтернет-покупки економлять наш найцінніший ресурс, який неможливо повернути, – час. По-третє, та, мабуть, найважливіше, – можливість зекономити.

За інформацією одного з загальноукраїнських телеканалів, опублікованою влітку цього року, саме одяг та взуття виявилися найбільш популярними товарами в Україні для інтернет-торгівлі. 70% інтернет-користувачів готові купувати їх онлайн. До речі, жінки купують за допомогою гаджетів більше, ніж чоловіки.

Скільки в середньому коштуватиме оновити гардероб цієї осені

Отже, спробуємо одягнутися на осінь. Поки віртуально.

Куртка чоловіча на торгових площадках в інтернет-мережі коштує від 600 до 2000 тис. грн, в середньому – 1300, джинси – 900 грн, светр – 500 грн, сорочка – 500 грн, туфлі шкіряні – 1800 грн, кросівки – 1800 грн, толстовка – 500 грн. Плюсуємо. Виходить, мінімальне осіннє оновлення гардеробу для чоловіка коштуватиме 7300 грн.

Жіночий гардероб, навіть базовий, різноманітніший, аніж чоловічий, відповідно – дорожчий. Отже, куртка – 1300 грн, в’язаний светр – 650 грн, джинси – 900 грн, брюки – 700 грн, блуза – 500 грн, спідниця – 550 грн, плаття – 700 грн, піджак – 900 грн, туфлі на підборах – 1500 грн, кросівки – 1700 грн. У сумі – 9400 грн.

Одягаємо дитину: куртка – 650 грн, светр – 350 грн, джинси – 400 грн, черевики – 600 грн, шапка – 300 грн. Мінімальне оновлення дитячого гардеробу обійдеться в 2300 грн.

Звісно, якщо купувати брендові речі, вказані цифри помножаться у декілька разів, і навпаки – купуючи речі, скажімо, у досить популярних магазинах second hand, сума може бути меншою.

Але більшість обирає «золоту середину». Українці, до речі, навчилися купувати якісні брендові речі, не переплачуючи. Скажімо, з допомогою популярного сервісу для покупки і продажу речей Shafa.ua одягнутися можна модно й недорого.

Приміром, ціна жіночої легенької куртки тут стартує лише з 150 грн, кофту можна купити за 170 грн, плаття за 300 грн, туфлі за 400 грн. Вибір дуже широкий.

Обираючи одяг на будь-яку пору року, пам’ятайте, що важливо знайти ті речі, у яких вам буде максимально комфортно, адже «особистий стиль – це усвідомлення себе, свого способу життя і тіла. Потрібно вибирати одяг, що стане найкращим обрамленням для всього цього, тоді ви станете зіркою» (американський модельєр Майкл Корс).

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі