Події

На узліссі у Житомирському районі селянин знайшов рюкзак з боєприпасами

2 October 2019, 15:29

У Житомирському районі поліція вилучила понад три сотні різнокаліберних патронів, магазини до автоматичної зброї та інші речі, знайдені селянином у лісі.

Про це 2 жовтня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

1 жовтня до Житомирського відділення поліції надійшло повідомлення від жителя с. Тригір’я про виявлення ним у лісі рюкзака з небезпечними предметами.

На місце події виїжджали працівники сектору реагування патрульної поліції та згодом слідчо-оперативна група. Поліцейські з’ясували, що усередині ноші знаходились, окрім чиїхось особистих речей, ще й магазини від автомата Калашникова та металева планка, споряджені патронами калібру 5,45 мм, а також інші набої різного калібру. Загалом знайдено понад 300 боєприпасів, попередньо, часів Другої світової війни.

«Усе виявлене нині вилучено. Підготовлено подання до суду для направлення боєприпасів на експертне дослідження. У рамках розпочатого досудового розслідування за ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) ККУ проводяться необхідні перевірки для з’ясування походження вилученого», – повідомив начальник Житомирського ВП ГУНП Сергій Крошко.

Поліція нагадує, що з 1 жовтня на території Житомирщини розпочався місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів або вибухових речовин. Відповідно до ч.3 ст.263 ККУ, звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої. Натомість за незаконне зберігання таких речей законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Як повідомляв Житомир.info, 14 серпня 2019 року пресгрупа УСБ України в Житомирській області інформувала про виявлення схрону із військовими засобами ураження на території військової частини у місті Бердичів. Зі схованки у лісосмузі правоохоронці вилучили два прикопані ящики із двадцятьма гранатами Ф-1 та сімнадцятьма - РГД-5 із запалами до них.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: боєприпаси патрон зброя  
Матеріали по темі