Місто

Як у Житомирі працює проєкт #ЦяТорба та де можна придбати брендовані екосумки

2 October 2019, 18:27

У липні 2019 року у Житомирі запустили соціально-екологічний проєкт #ЦяТорба. За цей час було виготовлено більше двох тисяч екосумок. Придбати їх поки що можна в одній мережі магазинів та через комунальну установу «Агенція розвитку міста». У найближчих планах ініціаторів #ЦяТорба - створити спеціальний сайт, через який поширюватимуть інформацію про проєкт, та долучити інші великі торговельні мережі.

Про це у коментарі Житомир.info 2 жовтня розповів директор департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради Микола Костриця.


«Сьогодні виготовлено кілька тисяч екоторбинок, є бізнес-партнери, які оплатили частину накладу. Вони поширюють ці торби через свої компанії, заходи та співробітників. Проєктом #ЦяТорба займається «Агенція розвитку міста». На сьогодні агенцією реалізовано понад 760 торб. Також певна кількість реалізується в торговельних мережах, але ми не володіємо інформацією скільки саме. Еко-торби продаються наразі тільки в одній із торговельних мереж міста - магазинах «Полісся-Продукт» (власником є депутат Житомирської міськради Олександр Ракович – ред.). Є поки що певні технологічні труднощі з потраплянням їх в інші мережі, але ми сподіваємось, що поступово вони з’являтимуться і в інших магазинах», - каже Микола Костриця.

Коштує екоторбинка 40 гривень, а гроші від продажів йдуть на виготовлення нових.

Наступна партія складає 1,5 тисячі екземплярів. Загалом ініціатори проєкту планують розповсюдити у Житомирі більше 20 тисяч таких сумок.

Нагадаємо, екопроєкт #ЦяТорба стартував в житомирському гіпермаркеті «Ашан» у Міжнародний день без пластику – 3 липня..

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2019 року міськвиконком підтримав соціальний проєкт #ЦяТорба, який обмежить використання пластикових пакетів у Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЦяТорба екопроект костриця 
Матеріали по темі