Влада

Мер Житомир пообіцяв тристоронню зустріч щодо будівництва автозаправки на проспекті Незалежності

3 October 2019, 14:21

Мер Житомира Сергій Сухомлин відреагував на акцію проти будівництва АЗС на проспекті Незалежності, яку 3 жовтня влаштували біля міської ради, де в цей час проходило засідання українсько-білоруської консультативної ради ділової співпраці в рамках ІІ Форуму регіонів.

Свою позицію він виклав у Facebook.

«Вкотре озвучив свою позицію представникам ініціативної групи щодо будівництва АЗС на проспекті Незалежності: міська влада і надалі усіляко сприятиме вирішенню цієї ситуації. Ще раніше ми запропонували керівництву компанії UPG кілька ділянок на вибір для обміну. Нині вони визначаються. Будівництво припинили. Людей заспокоїв і попросив не вестися на провокації. Як міський голова, з великою повагою ставлюся до бізнесменів, що вкладають кошти у розвиток міста. Але добробут і безпека житомирян – понад усе. Тому на наступному тижні ми запланували тристоронню зустріч з власником компанії», - повідомив Сергій Сухомлин.

Мер сподівається, що вдасться досягнути компромісу.

Нагадаємо, 26 вересня мер Житомира своїм розпорядженням створив робочу групу, яка має розглянути колективне звернення від 28 серпня 2019 року щодо ситуації на проспекті Незалежності, 29.

Як повідомляв Житомир.info, протести проти будівництва АЗС на проспекті Незалежності, 29 тривають ще з 2017 року. Так, 23 серпня 2017 житомиряни перекрили проспект Незалежності, протестуючи проти заправки біля своїх будинків. Жителі мікрорайону «Міськмолзавод» з плакатами приходили на позачергову сесію міської ради 29 серпня того ж року, і мер Сергій Сухомлин пообіцяв зустрітися з ініціативною групою і розібратися в законності будівництва АЗС. 31 серпня 2017 року близько сотні людей на знак протесту проти будівництва АЗС перекрили проспект Незалежності, безперервно рухаючись двома пішохідними переходами.

Законність будівництва АЗС по проспекту Незалежності у Житомирі мала перевірити місцева прокуратура, до якої за допомогою звернулись обурені мешканці прилеглого мікрорайону. У міській раді тоді створили робочу групу по цьому будівництву, проте уже у вересні 2017 вона припинила свою роботу, бо громада подала до суду.

У вересні 2019 року мережа АЗС upg повідомила про початок будівництва нового автозаправного комплексу в Житомирі за адресою: проспект Незалежності, 29. Відкриття нового АЗК заплановане на початок 2020 року.

22 вересня 2019 року кілька десятків людей, протестуючи проти будівництва АЗС, перекрили дорогу по вулиці Покровській, поряд перехрестя з проспектом Незалежності.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомлин акція АЗС проспект Незалежності  
Матеріали по темі