Влада

Голови регіонів України та Білорусі на зустрічі в Житомирі домовлялись про плідну співпрацю

3 October 2019, 17:56

3 жовтня, в перший день Другого форуму регіонів України та Республіки Білорусь відбулась зустріч голів українських облдержадміністрацій та білоруських губернаторів. На самій зустрічі формальний господар Форуму Віталій Бунечко презентував колегам Житомирщину та висловив надію на плідну співпрацю із білоруськими колегами.

«Впевнений, що наша робота під час форуму буде ефективною та стане початком нових, взаємовигідних перспективних проєктів. За два дні буде представлено економічний потенціал регіонів України та Білорусі. А також будуть напрацьовані нові ініціативи і форми економічного, інвестиційного, науково-технічного та культурного співробітництва на міжрегіональному рівні», - розповів голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.


Представник білоруської делегації, заступник прем’єр-міністра Республіки Білорусь Ігор Ляшенко, також говорив про поглиблення співпраці між двома країнами.

«Ми бачимо ефективність форуму і відзначаємо розширення, економічної взаємодії на рівні регіонів і в змістовності горизонтальних контактів. Україна залишається важливим економічним партнером Білорусі, з яким підтримуються торговельні та коопераційні зв'язки в різних галузях. Ми взаємодоповнюємо один одного в промисловості, в сільському господарстві, у нас спільні інтереси в транспортно-логістичній сфері. Ми готові предметно обговорювати питання співпраці з нашими українськими партнерами. Форум регіонів — це унікальний діалоговий майданчик для прямого спілкування на рівні губернаторських корпусів двох країн», - сказав заступник прем’єр-міністра Республіки Білорусь Ігор Ляшенко.

Безпосередньо під час зустрічі учасники форуму підписали одразу кілька угод про співробітництво. Після зустрічі представники делегацій продовжили роботу в рамках форуму.

Фоторепортаж із зустрічі голів регіонів дивіться тут

Нагадаємо, 3 жовтня у Житомирській міській раді відбулося VIII засідання українсько-білоруської консультативної ради щодо ділової співпраці. Засідання завершилось підписанням ділових контрактів між представники українських та білоруських компаній. Зокрема, Житомирське ТТУ підписало угоду з білоруським виробником тролейбусів «Белкомунмаш» про закупівлю нового транспорту для міста – 49 тролейбусів. Також цього дня на майдані Соборного почала офіційно працювати виставка великогабаритної техніки, а на Михайлівські розгорнувся ярмарок продукції та виробів декоративно-прикладного мистецтва України і Білорусі.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж 3 та 4 жовтня у Житомирі триватимуть заходи в рамках проведення Форуму Регіонів України та Республіки Білорусь, на який приїхали делегації з 6 областей Білорусі та з 22 регіонів України. Відповідно до програми Форуму, 3 та 4 жовтня з 9:00 до 17:00 год. на майдані Соборному буде виставка великогабаритної техніки. Також 3 жовтня з 17:30 до 19:00 год. в житомирському музично-драматичному театрі відбудеться «Концерт дружби», а 4 жовтня, з 10:30 до 13:00 год., там проведуть пленарне засідання за участю президентів України та Республіки Білорусь. На час візиту Володимира Зеленського та Олександра Лукашенка у Житомирі тимчасово обмежать рух транспортних засобів по вул. Київській та по вул. Театральній.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: форум ОДА Бунечкоа Білорусь  
Матеріали по темі