Влада

Верховна рада ухвалила закон про збільшення штрафів за відмову возити пільговиків

3 October 2019, 18:27

Верховна рада 3 жовтня 2019 року ухвалила закон про внесення змін до КУпАП щодо посилення відповідальності за відмову у перевезенні громадян пільгових категорій.

За проєкт Закону «Про внесення змін до статті 133-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за безпідставну відмову у пільговому перевезенні окремих категорій громадян» у другому читанні за в цілому проголосували 303 народних депутати. Всі нардепи від Житомирської області – шість мажоритарників (Арешонков, Герасименко, Грищенко, Кицак, Костюк, Кузьміних)та двоє колишніх депутатів облради (Забродський, Лабунська) – проголосували «за».

Зазначимо, що законопроєкт був поданий нардепами попереднього скликання Верховної ради: він датований 26 липня 2019 року і зареєстрований в парламенті 29 серпня 2019 року. Автори законопроєкту пропонували встановити штраф в розмірі 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (2550 грн), але до другого читання в законопроєкті (на фото) розмір штрафу зменшився втричі – до 50 неоподаткованих мінімумів (850 грн).


До ухвалення змін безпідставна відмова від передбаченого законом пільгового перевезення громадян каралася штрафом в розмірі від восьми до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (136-170 грн).

Як повідомляв Житомир.info, на початку сесії Житомирської міської ради 17 вересня 2019 року мер Сергій Сухомлин запропонував написати заяви на звільнення начальнику управління транспорту Костянтину Підпокровному та заступнику мера Дмитру Ткачуку через неспроможність вирішити з перевізниками питання щодо пільгового проїзду інвалідів ІІ групи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспорт ВР закон пільговики перевізник  
Матеріали по темі