Місто

На найбільшому майдані Житомира офіційно відкрили виставку української та білоруської великогабаритної техніки

3 October 2019, 18:48

У Житомирі на майдані Соборному 3 жовтня презентували виставку великогабаритної техніки. Офіційне відкриття виставки відбулося о 14:00 за участю голови Білоруської торгово-промислової палати Володимира Улаховича та віцепрезидент Торгово-промислової палати України Валерія Короля.

На виставці представлена техніка, яку виробляють Україна, Білорусь та зразки спільного виробництва.

«У нас братерство було все життя між двома країнами. Сьогодні нам приємно показати вироби, які зроблені нашими працівниками. Білоруська частина виставки представлена 15 підприємствами. Ви можете побачити близько 70 зразків техніки. Сама велика цінність, що тут представлені вироби спільного виробництва» - говорить голова Білоруської торгово-промислової палати Володимир Улахович.


«Мені приємно, що тут вилаштувалась експозиція наших Українських підприємств. Вісім регіонів представлено тут, мені приємно, що хай не за чисельністю, а за якістю своєї роботи українська продукція не гірша за білоруську. Я впевнений, що саме бажання співпрацювати разом, саме ця техніка, частина якої є продукція нашої спільної роботи українських та білоруських фахівців в галузі машинобудування, є тим що можна побачити, відчути результат нашої спільної роботи» - розповідає віцепрезидент Торгово-промислової палати України Валерій Король.

Гості сусідньої країни зазначили, що в Україні є потенціал, доказом цього є представлена техніка.

«Я вважаю, що ваша Українська техніка є конкретно здатною. Цікава виставка, дуже багато людей, а це лише перший день відкриття» - каже Віктор.

«Ще не ознайомився з технікою. Та що представлена тут є працездатною та може виконувати свої функції в даний період» - говорить Андрій.

Українці, які завітали на виставку розповіли, що раді такому візиту та мають надію на подальшу співпрацю між країнами.

«У нас є багато можливостей для кооперації. Сьогодні, як заявили представники країн у нас є ресурси, потрібно їх використовувати. Сьогодні товарообіг зростає і це чудова демонстрація наших спільних можливостей» - зазначив Володимир.

«Ми можемо взагалі, тільки потрібно докласти зусиль і щоб нас розуміли. Ідея такої виставки мені подобається. Взагалі чудово, що країна Білорусь приїхали, потрібно дружити» - говорить Алла.

Нагадаємо, 3 жовтня – перший день Другого Форуму регіонів України та Республіки Білорусь. Цього дня в міській раді відбулося VIII засідання українсько-білоруської консультативної ради щодо ділової співпраці. Засідання завершилось підписанням ділових контрактів між представники українських та білоруських компаній. Зокрема, Житомирське ТТУ підписало угоду з білоруським виробником тролейбусів «Белкомунмаш» про закупівлю нового транспорту для міста – 49 тролейбусів. В ОДА відбулася зустріч українських голів облдержадміністрацій та білоруських губернаторів. А на Михайлівські розгорнувся ярмарок продукції та виробів декоративно-прикладного мистецтва України і Білорусі.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж 3 та 4 жовтня у Житомирі триватимуть заходи в рамках проведення Форуму Регіонів України та Республіки Білорусь, на який приїхали делегації з 6 областей Білорусі та з 22 регіонів України. Відповідно до програми Форуму, 3 та 4 жовтня з 9:00 до 17:00 год. на майдані Соборному буде виставка великогабаритної техніки. Також 3 жовтня з 17:30 до 19:00 год. в житомирському музично-драматичному театрі відбудеться «Концерт дружби», а 4 жовтня, з 10:30 до 13:00 год., там проведуть пленарне засідання за участю президентів України та Республіки Білорусь. На час візиту Володимира Зеленського та Олександра Лукашенка у Житомирі тимчасово обмежать рух транспортних засобів по вул. Київській та по вул. Театральній.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: форум техніка Білорусь виставка  
Матеріали по темі