Події

​Житомирські митники не дозволили відправити деревину в Пакистан, бо виявили неправдиві дані про проходження товару

4 October 2019, 12:16

Житомирські митники отримали інформацію від співробітників СБУ про переміщення лісоматеріалів до Пакистану за документами, які містять неправдиві дані, тож в результаті злагодженої роботи вдалося завадили підприємству вчинити незаконні дії.

Про це 3 жовтня повідомила пресслужба Житомирської митниці ДФС.

«Житомирська митниця ДФС спільно з управлінням СБУ в Житомирській області запобігли незаконному переміщенню лісоматеріалів до Пакистану», - йдеться у повідомленні.

Посадовими особами Житомирської митниці ДФС завдяки інформації, отриманої з ВБКОЗ УСБ України в Житомирській області, встановлено факт переміщення лісоматеріалів з порушенням митного законодавства України.

Суб’єктом зовнішньоекономічної діяльності для здійснення митного оформлення та переміщення через митний кордон України лісоматеріалів надано товаросупровідні документи, що містять неправдиві дані щодо їх походження.

«Таким чином, керівник підприємства вчинив дії, спрямовані на переміщення лісоматеріалів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з поданням митному органу як підставу для переміщення товару документів, що одержані незаконним шляхом», - повідомили митники.

Загальний об’єм вантажу становить 42 метри кубічних, орієнтовною вартістю 140 тис. гривень.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України.

Як повідомляв Житомир.info, Кабмін скоротив кількість «митних князівств»: Житомирську митницю ліквідують.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: митниця ліс  
Матеріали по темі