Події

У Бердичеві поліція розшукувала 4-річного хлопчика, який «втік» від мами

7 October 2019, 14:26

У місті Бердичів Житомирської області поліція розшукувала 4-річного хлопчика, який пішов на прогулянку, не дочекавшись мами.

Про це 7 жовтня у соцмережі повідомила ювенальна превенція Житомирської області.

7 жовтня, близько 11 години, до Бердичівського відділу поліції надійшло повідомлення від схвильованої жінки про зникнення її 4-річного сина.

«Як з’ясувалося, заявниця разом із сином збиралися на прогулянку. Матір забарилась на кілька хвилин, а тим часом хлопчик вийшов з квартири надвір кількома хвилинами раніше. Коли жінка вийшла на вулицю, дитини не було. Самостійні пошуки результату не дали. А відтак мати звернулася до поліції», – йдеться у повідомленні.

Менше години знадобилось поліцейським Бердичівського відділу, щоб встановити місце знаходження дитини. За цей короткий час хлопчик пройшов три квартали міста і зайшов до туристичного агентства. Там його і знайшли правоохоронці.

Фото ювенальної превенції Житомирської області

А столичні правоохоронці розшукували двох підлітків, які поїхали електричкою в Житомирську область, не повідомивши дорослих.

Про це 5 жовтня повідомляв відділ комунікації поліції Києва.

До Деснянського управління поліції надійшло повідомлення про те, що пішли з дому та не повернулися 16-річна дівчина разом із своїм 12-річним братом. За словами заявниці, яка є опікуном дітей, дівчинка після занять в училищі сама забрала хлопця зі школи-інтернату та перестала виходити на зв'язок.

«Ми встановили, що у п'ятницю ввечері неповнолітні на електропоїзді вирушили до свого батька, котрий мешкає у селі в Житомирській області. До речі, чоловіка позбавили батьківських прав через зловживання алкогольними напоями, а мати дітей – померла. Офіційним опікуном стала їхня тітка», – розповів начальник сектору ювенальної превенції Деснянського управління поліції Олександр Поліщук.

Невдовзі правоохоронці дізналися, що «мандрівники» приїхали до столиці, втім додому знову не прийшли. Як потім було встановлено, разом із своїм батьком після повернення із Житомирщини вони перебували у його столичній квартирі. Саме там їх і виявили «дитячі» поліцейські.

На жінку-опікуна склали адміністративний протокол за ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає накладення штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як повідомляв Житомир.info, 30 серпня 2019 року ювенальна превенція Житомирської області розповідала про підлітка, який кілька днів не з’являвся вдома. З’ясувалося, що хлопець їздив до друга на Київщину. Там його знайшли правоохоронці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ювенальна превенція дитина розшук Бердичів  
Матеріали по темі