Економіка

Комісія виявила, що в Олевському лісгоспі приховували інформацію про пожежі, а збиток від незаконної вирубки склав майже 5 млн грн

7 October 2019, 17:14

У лісогосподарському підприємстві в Олевському районі Житомирської області комісія виявила незаконну вирубку 980 дерев.

Про це 7 жовтня у соцмережі повідомила Державна екологічна інспекція Поліського округу.

Зазначено, що наказом Державного агентства лісових ресурсів України створено комісію з проведення перевірки окремих питань фінансово-господарської діяльності державних підприємств, які координуються Житомирським обласним управлінням лісового та мисливського господарства. До складу комісії увійшли представники Державної екологічної інспекції Поліського округу, Служби безпеки України та Агентства лісових ресурсів. Під час проведення перевірки заходи контролю здійснювалися на території ДП «Овруцьке лісове господарство», ДП «Олевське лісове господарство», ДП «Народицьке спеціалізоване лісове господарство».

«Найбільшу кількість порушень було виявлено в ДП «Олевське лісове господарство». В результаті перевірки проведено натурне обстеження лісових ділянок, а також стан ведення технічної документації у лісництвах вищезазначеного підприємства. При цьому виявлено приховані факти лісової пожежі (занесена неправдива інформація до книги обліку лісових пожеж). Даний факт свідчить про приховування пожежі на великій території – від 5 до 200 га», – йдеться у повідомленні.


Також під час перевірки були зроблені контрольні попневі переліки зрізаних дерев. За результатами проведених заходів комісія встановила, що на ділянках незаконно зрубано 885 дерев різних порід, зокрема в лісовому заказнику місцевого значення «Хартові круги» – 95 дерев. Загальний розмір шкоди, заподіяної лісу, становить 4 807 556,19 грн, в тому числі в об’єкті природно-заповідного фонду – 457 706,50 грн.

«У результаті незаконних рубок та фактів незадовільних відводів лісових насаджень, які були призначені до рубок, незаконно зрізано орієнтовно 800 м. куб деревини», – зауважують екологи.

Нині готуються матеріали, які будуть передані до Головного управління Національної поліції в Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, 30 вересня 2019 року пресслужба управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області інформувала, що на ДП «Олевське лісове господарство» провели фінансовий аудит діяльності за період з 1 січня 2016 по 30 квітня 2019 і виявили втрат на понад 7,2 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліс вирубка Олевський лісгосп лісгосп  
Матеріали по темі