Події

​Під час обшуків на лісопильнях Олевського району виявили чорнову документацію і незаконно зрізані дуби та сосни

8 October 2019, 15:26

На Житомирщині на лісопильнях під час обшуків виявили близько 40 куб. м колод дубу та сосни, а також готових виробів з деревини із сумнівною документацією.

Про це 8 жовтня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«У вівторок, 8 жовтня 2019 року, Коростенською місцевою прокуратурою спільно із Олевським відділенням поліції та ГУ НП в Житомирській області проведено низку санкціонованих обшуків та викрито незаконну діяльність лісопилень, які здійснюють переробку лісопродукції породи сосна та дуб, здобутих незаконним шляхом», - йдеться у повідомленні.

Обшуки проводили у межах досудового розслідування кримінальних проваджень за фактами придбання, отримання, зберігання та збуту лісоматеріалів, одержаних злочинним шляхом, за ст. 198 КК України. Санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді арешту на строк до 6 місяців або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк.

«Установлено, що на території Олевського району два приватні підприємці здійснюють незаконне придбання, перевезення та переробку лісопродукції породи сосна та дуб, прикриваючись підробленими документами від двох державних лісогосподарських підприємств району», - повідомили в прокуратурі.

Під час проведення 8 обшуків на лісопильнях та підрозділах державних лісогосподарських підприємств було виявлено та вилучено майже 40 куб.м необроблених лісоматеріалів невідомого походження та виробів з деревини, документи фінансово-господарської діяльності, чорнову документацію, а також записи, які підтверджують злочинну діяльність фізичних осіб-підприємців.

Наразі вирішується питання про накладення арешту на вилучені деревину та документи.

Нагадаємо, 30 вересня 2019 року пресслужба управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області інформувала, що на ДП «Олевське лісове господарство» провели фінансовий аудит діяльності за період з 1 січня 2016 по 30 квітня 2019 і виявили втрат на понад 7,2 млн грн.

Згодом комісія Держекоінспекції Поліського округу виявила, що в Олевському лісгоспі приховували інформацію про пожежі, а збиток від незаконної вирубки склав майже 5 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, житомирський «активіст» Олександр Громов шантажував керівника ДП «Олевське лісове господарство» Олександра Бондарчука і вимагав гроші за нерозголошення певних відомостей, пов’язаних з його роботою. Громова затримали 13 серпня 2019 року у житомирському ресторані «Гайки» під час отримання 5,5 тис. доларів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліс Олевськ вирубка  
Матеріали по темі