Здоров'я

У Житомирі з'явилася вакцина від грипу: де придбати та скільки коштує

10 October 2019, 15:51

З початком жовтня в Україні розпочинається сезон простудних захворювань. Аби вберегтися від грипу, лікарі, перш за все, радять робити щеплення.

Вакцина від грипу вже наявна в двох аптеках Житомира. Охочі можуть придбати її за власні кошти і безкоштовно зробити щеплення, звернувшись до сімейного лікаря.

«Станом на 9 жовтня вакцина проти грипу є в таких аптечних закладах: аптека №2 КП «Фармація», що знаходиться за адресою майдан Корольова, 5, і вчора ми обдзвонювали, що є ще в аптеці приватного підприємства «Санітас» по вулиці Святослава Ріхтера, 23, у дитячій поліклініці. В першу закупили 100 доз, в другу – 200», – розповідає завідувач інформаційно-аналітичного відділу КУ «Міський центр здоров'я Житомирської міської ради» Віктор Хоменко.


Наразі у аптеках можна придбати лише вакцину від французького виробника «Ваксігрип Тетра». Йдемо за адресами, які озвучили в комунальній установі, аби перевірити наявність вакцини та дізнатися ціну препарату.

«Виробник – Франція, 290 гривень коштує одна штучка за рецептом лікаря», – каже працівниця комунальної аптеки Анна.

«У нас вакцина від грипу з'явилася, поки є «Ваксігрип Тетра», французька вакцина. Її ціна – 316,88 грн. Ще планується поставка «Джісі Флю» (вакцина корейського виробника). Отримуємо вакцину вже 4 роки і з кожним все більше людей вакцинується від грипу», – відповідає працівниця приватної аптеки Наталія.

Також журналісти Житомир.info вирішлии поцікавитися у житомирян, чи будуть цьогоріч вакцинуватися від грипу.

«Від грипу ми ще не вакцинувалися. Поки і не плануємо, адже з імунітетом у нас, слава Богу, все добре. Намагаємось вести нормальний спосіб життя і їсти здорову їжу», – відповідає Тетяна.

«Я вважаю, що це дуже важливо, дуже потрібно і актуально. Цього року я буду вакцинуватись. Обираю ту вакцину, яку мені пропонує мій сімейний лікар. Я вже дізнавалася, що безкоштовних щеплень немає, а є тільки платні за 300 гривень», – говорить Валентина.

«Обираємо народні методи. Не вакцинуємось, не підтримуємо. Не знаю, можливо, фінансово не дозволяє», – ділиться Світлана.

Згодом вакцина від грипу має з'явитися ще в кількох приватних аптечних закладах у Житомирі. Проте, чи робити щеплення, чи утриматись – особиста справа кожного.

Нагадаємо, за перший тиждень жовтня 2019 року у Житомирській області на грип та ГРВІ захворіли 6093 особи.

Як повідомляв Житомир.info, 19 вересня ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» інформував, що у сезоні 2019-2020 років очікуються дві хвилі підйому захворюваності на грип та ГРВІ: у грудні та наприкінці січня-початку лютого, з можливим піком на 4-му тижні 2020 року.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: грип ГРВІ вакцинація вакцина щеплення  
Матеріали по темі