Місто

У дитячій лікарні в Житомирі відкрили «школу супергероїв»

11 October 2019, 14:10

11 жовтня у Житомирі в приміщенні дитячої лікарні на Шевченка відкрили школу, в якій зможуть здобувати знання маленькі пацієнти.

Про це на своїй сторінці у соцмережі розповів мер Житомира Сергій Сухомлин, який поділився світлинами з відкриття «Школи Супергероїв».

«Сучасне обладнання, зручні меблі, кольорові стіни — це нова Школа Супергероїв у приміщенні дитячої лікарні імені В. Й. Башека. Тепер офіційно. Крутий соціальний проєкт, завдяки якому зможуть навчатися дітки, що перебувають на лікуванні. Житомир став третім містом в Україні, де запрацювала супергеройська школа. Навіть дві. Інша — в Житомирській обласній дитячій лікарні. Менш, ніж за три місяці спільними зусиллями нам вдалося втілити у життя класну ідею Евгенії Смирнової та Наталії Мосейчук. Дякую за підтримку депутатам Житомирської міської ради і всім, хто долучився до такого чудового проєкту», - йдеться у дописі міського голови.

За повідомленням пресслужби Житомирської міської ради, департаментом освіти міської ради визначено педагогічний колектив загальноосвітньої школи № 33 відповідальним за організацію навчального процесу в «Школі супергероїв».

Команда учасників проєкту «Школа супергероїв» ставить амбітні завдання:

  • перетворити час перебування дитини в лікарні на час можливостей;
  • прискорити одужання маленьких пацієнтів та показати їм додаткову мотивацію;
  • не дати дітям випасти із життя і відстати від однолітків;
  • розкрити суперсили кожного малюка та дати знання, які будуть корисними в реальному житті.

Що ж таке «Школа супергероїв»? Це соціальний проєкт, який дає право на освіту всім малюкам, навіть, якщо вони змушені лікуватися та проводити свій час у палатах. «Школа Супергероїв» – перший в Україні освітній проєкт для дітей, які лежать в лікарнях. Це школа на базі медичного закладу, зі спеціально облаштованими класами, сучасними технологіями та методикою викладання, яка враховує режим лікування дітлахів. У рамках проєкту — один (або більше) обладнаний навчальний клас із яскравим ергономічним простором. У класі комфортно можуть розміститися від 8 до 12 учнів. Після навчання видають свідоцтво, дизайн якого розробили діти.

Нагадаємо, у липні 2019 року на сесії Житомирської міської ради виділили 233 тис. грн на «школу супергероїв» у дитячій лікарні на Шевченка, 2.

Як повідомляв Житомир.info, Житомир став другим містом після Києва, де стартувала реалізація проєкту з розбудови лікарняних шкіл «Право на освіту». В лютому 2019 року ОДА повідомляла, що договір про співпрацю з ініціаторами проєкт вже підписали, і вже є проєкт навчального класу в обласній дитячій лікарні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа дитяча лікарня навчання  
Матеріали по темі