Економіка

​Ефективна відеореклама в інтернеті – три важливі кроки

15 October 2019, 18:08

У новому матеріалі проєкту «Бізнес у смартфоні» ми поговоримо про стратегію розміщення відеореклами в інтернет у форматі трьох кроків.

Стаття є продовженням теми створення стратегії просування для бізнесу у Житомирі, і вирішує завдання виконати перший крок у «воронці продажів» - привернути увагу користувачів інтернету до вашого продукту чи послуги. Цей рівень є головною умовою для переходу до наступних рівнів «воронки», метою якої є досягнення цілі будь-якого бізнесу – збільшення прибутковості за рахунок нових клієнтів. Досягти успіху на рівні Уваги допоможе відеореклама.

Відео-просування є доведеним ефективним інструментом в діджитал, завдання якого наступне:

  • Розповісти аудиторії що ви існуєте, який продукт ви маєте і яка його цінність, унікальність.
  • Побудувати велике охоплення користувачів і тим самим збільшити рівень знання серед цільової аудиторії
  • Викликати емоцію чи почуття у користувача, що безпосередньо впливає на запам’ятовування та бажання придбати ваш продукт чи послугу.

Ефективність відео пояснюється психологією: одночасний вплив на аудіальний канал (звук) та візуальний канал (відео) сприйняття допомагає людині найкраще запам’ятати отриману інформацію (вашу назву та переваги продукту). Якщо сюжет відеоролику викликає емоції – тоді вже створюється більш стійкий зв’язок у пам’яті про вас та в рази збільшується бажання спробувати ваш продукт.

То ж тепер перейдемо до кроків створення ефективної відеореклами в інтернет:

1. Оберіть правильну емоцію чи почуття для вашого бренду.

Наприклад, Nike у своїх відео розповідає реальні історії як спортсменів так і людей з обмеженими можливостями та апелює до мотивації передаючи почуття впевненості у собі:


А ось приклад реклами фармацевтичного препарату, що апелює до почуття співпереживання та солідарності у жінок:


Погодьтеся, що така реклама справді запам’ятовується.

Перші ваші відео можуть бути у простій схемі «проблема – рішення» або «знижка-розпродаж», але обов’язково розповідайте яка ваша головна унікальність.

2. Тепер необхідно виготовити ролик. Розвіємо міф що відеоролик це дорого. Агенція Рост Медіа створює ролики на основі шаблонів вартістю до 2000 грн. Результат – якісний сучасний ролик, сюжет якого можна легко змінювати.



3.Стратегія розміщення. YouTube на сьогодні є медійною платформою №1 в Україні та охоплює більше 70% користувачів інтернет. YouTube пропонує багато можливостей для рекламодавців і має найдоступнішу вартість контакту для відеореклами в діджитал-просторі країни. Показ налаштовується виключно на обраний регіон та ретельно підібрану цільову аудиторію. Ви сплачуєте тільки за повний перегляд відео до кінця.


Щоб розміщення відеореклами було ефективним необхідні наступні умови:

  • Охоплення більше 70% ЦА за вашим таргетингом (обраним націлюванням за віком, статтю, регіоном та ін)
  • Частота контакту має бути більше 3 разів на користувача за період кампанії (до 30 днів)
  • Відео-просування має відбуватись щонайменше кожні 3 місяці протягом року з корекцією сюжету та ключового повідомлення.

Розміщення відеореклами має входити до вашої комплексної стратегії просування, яку можна розробити в Рост Медіа.

Темою матеріалу наступного тижня стане Медійна мережа Google.

Євгеній Тютюнник,
Head of Digital,
Rost Media

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: RostMedia 
Матеріали по темі