Новини компаній

Доцільність оренди 1С для підприємця та його працівників: переваги рішення

16 October 2019, 12:07

До порівняно недавніх часів 1С можна було використовувати лише в один спосіб: придбавши ліцензійний пакет для установки ПЗ на власному сервері. Сьогодні існує альтернативний спосіб роботи з програмою, без необхідності затрат на ліцензійну програму, покупку сервера та роботу системного адміністратора: оренда 1С. При цьому програмне забезпечення встановлене на віддаленому сервері, який знаходиться в надійному дата центрі. Взаємодія з ним відбувається через інтернет-канал. Доступ до робочої бази отримується після введення логіна у пароля, при цьому рівень доступу до інформації можна налаштувати відповідно до компетенції працівника. При переході на 1С онлайн забезпечуються всі звичні можливості програми, а також деякі додаткові плюси, недоступні традиційному формату.

Переваги оренди 1С для керівника підприємства

Оренда 1С дає підприємцеві наступні вигоди:

  • Більш раціональне розподілення коштів

Не потрібно вкладати гроші в придбання ліцензійного ПЗ, обладнання та оплату роботи системного адміністратора. За користування програмою клієнт платить фіксовану ставку, яка включає повне забезпечення функціональності 1С.

  • Безпека

Ризики, пов’язані з викраденням сервера, його виходом із ладу, або «зламом» баз даних, відсутні: сервери перебувають в приміщенні з охороною, а дані передаються у шифрованому вигляді. Завдяки регулярному створенню резервних копій вся інформація зберігається, навіть якщо із сервером чи комп’ютером користувача трапиться поломка.

  • Повний контроль роботи компанії

Керівник має повний доступ до файлів підлеглих, які працюють з програмою, незалежно від свого місцезнаходження – тепер не доведеться особисто перевіряти в офісі ефективність роботи свого штату.

Позитивні моменти для працівників

Бухгалтери та економісти підприємства також оцінять плюси 1С онлайн:

  • Можливість працювати за допомогою будь-якого пристрою, підходящого за технічними характеристиками

Ноутбук, планшет чи навіть смартфон – обмежень немає, якщо обладнання достатньо функціональне.

  • Мобільність

Виконувати свої завдання можна не лише в офісі, а й вдома чи іншому місці, де є доступ до інтернету. Таким чином, можна організувати для себе зручну роботу, яка не потребує постійної присутності в офісі.

  • Відсутність проблем з оновленням ПЗ

Всі оновлення відбуваються автоматично, зазвичай у нічний період, так що простою в роботі не виникне.

Таким чином, можна зробити висновок, що оренда 1С− однаково корисне нововведення як для керівництва, так і для персоналу підприємства.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі