Влада

Аудитори закінчили перевірку Житомирського ТТУ: сума збитків може перевищити мільйон гривень

17 October 2019, 17:41

Результати службового розслідування стосовно діяльності ексначальника Житомирського ТТУ Євгенія Демчика передали до правоохоронних органів. Про це 17 жовтня повідомила начальниця контрольно-аналітичного відділу Житомирської міської ради Валентина Козяр, яка була також членом комісії з проведення розслідування.

«Ми передали результати і в Службу безпеки України, в прокуратуру, оскільки там була корупційна складова, також результати були передані до Нацполіції», – каже Валентина Козяр.

Паралельно зі службовим розслідуванням, контрольно-аналітичний відділ перевіряв усю фінансово-господарську діяльність комунального підприємства з жовтня 2018 року по липень 2019 року.

«Перевірку ми тільки закінчили. На даному етапі у нас триває оформлення її результатів. Я думаю, що збитки підприємству завдані суттєві і немалих розмірів. Думаю, що сума перевищуватиме мільйон гривень, будемо говорити лише по одному комплексу робіт», – розповідає начальниця контрольно-аналітичного відділу Житомирської міської ради.


Усі порушення, які були виявлені під час перевірки, очільниця відділу поки що не озвучує. Однак зазначає: більшість – недоліки, які виявила попередня ревізія. Здебільшого вони пов'язані із закупівлями та оформленням документів.

«Оскільки ще триває акт оформлення, я не буду зараз деталізувати недоліки. Проте можу з упевненістю сказати, що зі сторони керівництва практично не було вжито жодних заходів по усуненню тих недоліків, які були встановлені попередньою перевіркою. Це недоліки і в закупівлях, і в оформленні господарських операцій, які можуть потягнути негативні наслідки при невизнанні податковими органами всіх цих операцій, адже коли операція оформлена неналежним чином, вона не визнається жодним контролюючим органом. Це і виплати заробітних плат, і формування штатних розписів та структур. Взагалі недоліків дуже багато. І, окрім цього, виявлені нові. Зокрема, роботи, які проводили по ремонту приміщення», – додає начальниця контрольно-аналітичного відділу Житомирської міської ради Валентина Козяр.

Після оформлення актів перевірки, усі документи передадуть в правоохоронні органи.

«Після підписання матеріалів перевірки і після розгляду їх міським головою, вони будуть передані до правоохоронних органів, тим паче, що до нас вже надходили запити на отримання таких матеріалів. Думаю, що ми їх передамо на початку листопада», – говорить Валентина Козяр.

Нагадаємо, Євгеній Демчик очолив ТТУ 10 вересня 2018 року. В лютому 2019 він отримав догану від мера Житомира, а в травні 2019 – другу догану. Зараз Корольовський районний суд розглядає два позови Євгенія Демчика до мера Сергія Сухомлина та Житомирської міської ради про визнання протиправними та скасування розпоряджень щодо дисциплінарного стягнення. 23 липня 2019 року мер підписав розпорядження про відсторонення від посади керівника Житомирського ТТУ Євгенія Демчика, аби той не заважав проведенню перевірки роботи підприємства. Демчик був звільнений з посади начальника КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» з 23 серпня 2019 року.

Як повідомляв Житомир.info, 15 липня 2019 року в прес-центрі міської ради відбулося засідання наглядової ради КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління», члени якого проголосувала за доручення контрольно-аналітичному відділу провести перевірку в ТТУ. 17 липня 2019 в ТТУ сталася суперечка між керівництвом підприємства та аудиторами міської ради, які прийшли перевіряти документацію. 19 липня після 14:00 мер Житомира на своїй сторінці у Facebook заявив, що «через раптову хворобу директора ТТУ» довелося відкласти підписання угоди з ЄБРР щодо отримання 2 млн євро грантових коштів. У відповідь Євгеній Демчик, не добираючи слів, звинуватив мера у брехні.

23 липня мер Житомира підписав розпорядження про відсторонення від посади керівника Житомирського ТТУ Євгена Демчика, аби той не заважав проведенню перевірки з 24 липня по 7 серпня.

27 серпня стало відомо, що контрольно-аналітичний відділ міської ради завершив перевірку Житомирського ТТУ і виявив збитків на 340 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ТТУ Демчик перевірка контрольно-аналітичний відділ аудитор  
Матеріали по темі