Суспільство

У Житомирській області з трьох неблагополучних родин вилучили дітей

18 October 2019, 12:05

За половину жовтня 2019 року з неблагополучних сімей у Житомирській області вилучили чотирьох дітей.

Про це 17 жовтня повідомила ювенальна превенція Житомирської області.

«Упродовж жовтня поточного року за місцями проживання поліцейські ювенальної превенції області спільно з партнерами перевірили 115 сімей, які потрапили у складні життєві обставини та мають на вихованні дітей. Через невиконання батьківських обов’язків із вказаних сімей вилучені 4 дітей, а також відносно 52 батьків складені адміністративні протоколи у порядку статті 184 (Неналежне виконання обов’язків по вихованню дитини) Кодексу України про адміністративні правопорушення», - йдеться у фейсбук-повідомленні.


Як уточнила Житомир.info начальник підрозділу ювенальної превенції ГУНП у Житомирській області Наталія Гончарук, йдеться про три сім’ї – одну з Житомира та дві з районів. У двох з них виховується по одній дитині, ще в одній – двоє. Зі слів керівниці «дитячої» поліції, вилучення дітей з цих родин покликане неприйнятними умовами їхнього проживання та виховання.

Нагадуємо, у липні 2019 вилучення дітей з родин траплялося практично в кожному з 23 районів Житомирської області. Хронологія наступна: дітей з родин, де виявляються незадовільні умови перебування, поміщають до лікарень, де їх обстежують лікарі і роблять висновки щодо стану їх здоров’я. Затим служба у справах дітей повертає їх назад у сім’ю або направляє в центр реабілітації, даючи батькам термін на виправлення. Якщо батьки не виправляються, продовжують пиячити та підтримувати антисанітарію в помешканні, вирішується питання про вилучення дітей із родини.

Як повідомляв Житомир.info, за два тижні вересня 2019 ювенальна превенція області передала до суду матеріали ще на сотню батьків, які не справляються з обов’язками.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ювенальна превенція недогляд дитина  
Матеріали по темі