Суспільство

​У Житомирській області відкопали рештки ще трьох солдатів Другої Світової, один з яких до останнього вів бій з окопу

20 October 2019, 14:11

У Пулинському районі Житомирської області продовжуються пошукові роботи з виявлення решток загиблих у Другій світовій війні. 19 жовтня пошуківці відкопали кістки трьох солдатів 5-ї армії генерала Потапова, один з яких вів бій до останнього і при якому зберігся медальйон з іменем.

Про це 19 жовтня повідомили у фейсбук-дописі на сторінці історико-патріотичного об’єднання «Пошук».

«5 армія генерала Потапова крок за кроком піднімається с землі... 19 жовтня група проводила пошукові роботи в Пулинському районі. Як результат - маємо знайдених 3-х бійців РСЧА та 1 смертний медальйон.
1-й знайдений боєць був лейтенантом. При ньому знайдені залишки планшету та петличні опізнавальні знаки (кубарі). Медальйону немає. Воїн залишиться невідомим.
2-й солдат знайдений недалеко від лейтенанта. При ньому знайдено ложку, протигаз та гумову стирачку. Медальйону немає. Воїн залишиться невідомим.
Наприкінці дня був знайдений 3-й солдат. Воїн був на дні окопу на глибині 1 метр. Зверху були знайдені гільзи, а це значить що він до останнього вів бій. При ньому знайдений ящик для інструменту до кулемета ДП-27, диск, мундштук, фляга в рідній фарбі, протигаз, а саме головне — це медальйон! Є шанс встановити ім'я відважного солдата», - йдеться у дописі.


Нагадаємо, 11 жовтня 2019 в Пулинському районі відкопали рештки двох радянських солдатів. При першому воїні знайшли протигаз, при другому - каску СШ-39 та ложку. На жаль, у них були відсутні медальйони.

Як повідомляв Житомир.info, 5 та 6 жовтня 2019 пошуковці виявили 17 загиблих бійців Другої світової війни, 8 з яких мали смертні медальйони.

Житомир.info

Усі фото - ІПО "Пошук"

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пошук солдат загиблий Друга світова війна розкопки  
Матеріали по темі