Культура

У Житомирі розпочався 11-й фестиваль документального кіно Docudays UA

21 October 2019, 15:18

З 21 жовтня стартує Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

Протягом 6 днів у кінотеатрі Україна житомиряни можуть безкоштовно переглянути 7 кінострічок. Фестиваль відкриють о 19:00 показом кінострічки «‎Біла мама»‎, яка стала справжньою одою материнству.

«‎Сьогодні у нас буде фільм «‎Біла мама»‎. Фільм розповідає історію жінки, яка, маючи п'ятеро дітей, вирішила зі своїм другим чоловіком усиновити хлопчика з інтернату. Але хлопчик має дуже важкий характер і взагалі складна дитина»‎, - розповідає директорка з розвитку НУО «Сучасний Формат»‎ Марина Хайнак.

Під час фестивалю покажуть кінострічки, які піднімають різні соціально важливі теми.

«Цього року ‎Docudays обрав тему «Кібер-булінгу». Але фільми, які ми обрали, не є тематикою кібер-булінгу, це інша тема. Є тема, яка стосується екології, а є тема - особистим речам, хворобам, тобто є різні тематики. У нас є фільм «Bellingcat: Правда в світі постправди» - це розслідування через інтернет. Є фільм «Чистильники», який присвячений відділу у Фейсбуці»‎, - говорить ‎ Марина Хайнак.


Організатори розповіли, що фільми, які представлені на Docudays UA, потребують осмислення, саме тому після перегляду кінострічки глядачі можуть долучитися до обговорення з запрошеним експертом.

«Сьогодні у нас буде експерт Віталій Плохих. Тема буде стосуватися психології і це буде лікар-психіатр, психотерапевт. Він був у нас експертом у минулому році, тому цього року запрошуємо його, оскільки обговорення з ним було дуже цікаве та корисне»‎, - каже директорка з розвитку НУО «Сучасний Формат».

За словами організаторів, після показу кожного кінофільму серед гостей фестивалю будуть розігрувати екоторби.

«У цьому році ми вирішили зробити подарунки. Це - екосумки. Адже ми проводили екофестиваль у цьому році. Дані призи є модними, трендовими. Тому це буде екосумка з логотипом ‎‎Docudays»‎, - розповіла Марина Хайнак.

Житомирян запрошують на перегляд документально кіно щодня на 7 годину вечора, виключенням є четвер, коли показ розпочнеться о 4 годині.

Розклад:

  • Понеділок (21.10) 19:00 фільм «Біла мама»
  • Вівторок (22.10) 19:00 фільм «Коли ягнята стають левами»
  • Середа (23.10) 19:00 фільм «Неспокій»
  • Четвер (24.10) 16:00 фільми «Дівчина проти гравітації» та «Послухай»
  • П’ятниця (25.10) 19:00 фільми «Чистильники»
  • Субота (26.10) 19:00 фільм «Bellingcat: Правда в світі постправди»

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році на фестивалі Docudays UA презентували фільм «Віддалений гавкіт собак» данського режисера, який розповідає історію родини із села Гнутово Донецької області. На показ фільму до Житомира приїхав асистент режисера Азад Сафаров.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Docudays документальний фільм показ кіно  
Матеріали по темі