Влада

Голова Житомирської ОДА утворив та очолив робочу групу, яка має розібратися з вивезенням ґрунту з колишньої нафтобази

22 October 2019, 14:48

У Житомирі утворили робочу групу, яка має вивчити ситуацію стосовно вивезення екологічно забрудненого ґрунту з території колишньої нафтобази, що на Київському шосе.

Відповідне розпорядження голови Житомирської облдержадміністрації №356 від 9 жовтня опубліковане на сайті ОДА.

«З метою вивчення ситуації щодо вивозу з території колишньої нафтобази екологічно забрудненого ґрунту на вільну від забудови земельну ділянку, що знаходиться за адресою м. Житомир, Київське шосе, 40, утворити робочу групу з вивчення ситуації», – йдеться у розпорядженні.

Голова облдержадміністрації Віталій Бунечко сам очолив робочу групу, створену власним розпорядженням, контроль за виконанням розпорядження теж залишив за собою.

Скріншот з розпорядження

Робоча група має надати пропозиції щодо вжиття відповідних заходів реагування на ситуацію. Про результати проведеної роботи вона має поінформувати облдержадміністрацію до 1 листопада 2019 року.

Як відомо, на території колишньої нафтобази, що за адресою Київське шосе, 4/2, приватне акціонерне товариство «Нова лінія», яке входить до групи «Епіцентр», збирається будувати гіпермаркет.

Зазначимо, що 19 жовтня житомирянин Андрій Поліщук у Facebook розповідав, що ґрунт з ділянки майбутньої забудови звозять, зокрема, в район Аеропорту та приміських сіл.

«Будівництво відбувається на території колишньої нафтобази, яка там існує майже сто років. За весь час існування ґрунт під нафтобазою просочився відходами нафтопродуктів. «Епіцентр» цей отруйний ґрунт почав знімати, розвозити й забруднювати земельні ділянки, а саме в районі Аеропорту, Станишівки та Глибочиці», – йшлося у дописі.

Як повідомляв Житомир.info, 26 липня 2019 року депутати Житомирської міської ради зібрались на позачерговій сесії, аби розглянути питання щодо «Епіцентру». Будівництво гіпермаркету депутати підтримали: мінімальною кількістю голосів ухвалили рішення про надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на Київському шосе під зведення будівельного гіпермаркету.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Епіцентр Київське шосе 4/2  
Матеріали по темі