Події

​В Олевську спалили автомобіль екологів, які приїхали перевірити лісгосп і незаконні рубки

23 October 2019, 13:32

В Олевську вщент згорів службовий автомобіль Державної екологічної служби Поліського округу, на якому приїхали інспектори, аби перевірити Олевський лісгосп та незаконні рубки. Поліція зафіксувала факт підпалу.

Про це 23 жовтня повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«21 жовтня поточного року працівники Державної екологічної інспекції Поліського округу виїхали на позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства ДП «Олевське ЛГ», на яку державних інспекторів було не допущено. Екологи залишили один зі службових автомобілів на території, яка охороняється і знаходиться неподалік від вищезазначеного лісового господарства, пересіли до іншого екіпажу державних інспекторів і виїхали до лісового масиву здійснювати заходи державного нагляду (контролю). Але вночі невідомими особами було вчинено підпал залишеного службового автомобіля. На місце події прибула Національна поліція та зафіксувала факт підпалу», - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі Держекоінспекції додають, що у своїй роботі інспектори постійно стикаються з проблемою тиску та опору з боку зацікавлених осіб «чорнорубів», які перешкоджають контролювати законність вирубки та вивезення лісопродукції.

«Наразі Інспекцією та Національною поліцією вживаються заходи щодо встановлення винних осіб та притягнення їх до кримінальної та адміністративної відповідальності, а також здійснюється розрахунок розміру шкоди, завданої державі внаслідок спричиненої ситуації», - повідомили в ДЕІ Поліського округу.

У пресслужбі ГУНП в Житомирській області підтвердили інформацію про загорання автомобіля в Олевську.

"Подія сталась уночі 23 жовтня на території лісгоспу в Олевську. У рамках розпочатого кримінального провадження правоохоронці з’ясовують усі обставини. До Олевського відділення поліції надійшло повідомлення про те, що на території одного із лісгоспів згорів автомобіль. На місці події працівники слідчо-оперативної групи з’ясували, що транспортний засіб належить державній установі. Попередня правова кваліфікація події – ч.2 ст.194 (Умисне знищення або пошкодження майна) ККУ. У рамках розпочатих заходів поліція перевіряє підстави знаходження транспортного засобу на вказаній території та розглядає кілька версій розвитку подій", - йдеться у повідомленні поліції.

Нагадаємо, 7 жовтня пресслужба Державна екологічна інспекція Поліського округу повідомляла про те, що в Олевському лісгоспі приховували інформацію про пожежі, а збиток від незаконної вирубки склав майже 5 млн грн.

Тижнем раніше пресслужба управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області інформувала, що на ДП «Олевське лісове господарство» провели фінансовий аудит діяльності за період з 1 січня 2016 по 30 квітня 2019 і виявили втрат на понад 7,2 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, житомирський «активіст» Олександр Громов шантажував керівника ДП «Олевське лісове господарство» Олександра Бондарчука і вимагав гроші за нерозголошення певних відомостей, пов’язаних з його роботою. Громова затримали 13 серпня 2019 року у житомирському ресторані «Гайки» під час отримання 5,5 тис. доларів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДЕІ підпал авто ліс Олевський лісгосп  
Матеріали по темі